• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Umut Kervanı mağdur aileye yardım eli uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardımlarla halkın teveccühünü kazanan Batman Umut Kervanı, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ve çok zor şartlarda yıkılma tehlikesi geçiren tek katlı kerpiç yapılı evde yaşam mücadelesi veren Aydın ailesine şefkat eli uzattı.

Batman Umut Kervanı, İLKHA'nın "Evleri yıkılmak üzere olan aile yardım bekliyor" başlığıyla gündeme taşıdığı mağdur aileye ulaştı. Umut Kervanı, İluh Mahallesi 612 Sokak'ta ikamet eden ve buradaki evde yaşam mücadelesi verdiklerini tespit ettiği 4 nüfuslu Aydın ailesine yardımda bulundu.

Bu kapsamda, doğru dürüst yiyecek bir şeyleri bile olmayan aileye ev eşyası, giyim, gıda ve bir miktar nakdi yardım yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Umut Kervanı Batman yetkililerinden Faysal Rüzgar, "Çok mağdur ve ihtiyaç sahibi bir ailenin olduğu haberi üzerine yönetim kurulu olarak tespit komisyon üyesi kardeşlerimizle verilen adrese gittik. Ev, 4 nüfuslu bir aile olup ev sahibi bel fıtığı rahatsızlığından dolayı çoğu zaman çalışamıyor. Çalıştığı zamanlarda ise el arabasıyla hamallık yapıyor ve 'çocuk yardımı' dışında herhangi bir yerden yardım almıyor. Batman'ın en eski mahallesi olan İluh Mahallesi'nde kerpiçten her tarafı dökülmüş, duvarlarında çatlaklıklar bulunan kapı ve pencereleri kırık, kışın damlayan, yazın böcek ve akrepten geçilmeyen hijyenden uzak harabe evde yaşamlarını sürdürmektedirler. Ev eşyaları eski, mutfaklarında yiyecek bir şeylerinin olmadığına, giyilecek doğru dürüst bir elbiseleri bile olmadığına şahit olduk. Acilen evin tamirata, eşyaya, gıdaya ve giyim ihtiyaçlarının olduğunu gözlemledik." dedi.

"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen Peygamberin ümmetiyiz"

Hayırseverlerin aileye yardım elini uzatmaları çağrısında bulunan Rüzgar, "Aileye şu ana kadar bir yardım yapılmadı hayırseverlerden Oysaki biz 'hayırda birbirinizle yarışın', 'komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadislerini zikreden Resulullah'ın (sav) övündüğü ümmetindeniz. Dolayısıyla bu ve buna benzer mağdur ve muhtaç ailelere yardım etmek için hem insani hem de İslami bir sorumluluktur. Bizler Umut Kervanı olarak imkânlar doğrultusunda bu muhtaç aileye gerek giyim, gıda, ev eşyası ve gerek bir miktar nakit para yardımında bulunduk. Ancak yaptığımız yardımlar evin ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılayabildi ve aile hâlâ yardıma muhtaçtır." diye konuştu.

"Gözleri bir yardım eli bekliyor"

Rüzgar, "Bu ve buna benzer mağdur ve yardıma muhtaç bizde kaydı bulunan birçok aile vardır. Gözleri hep, ne zaman bir hayırsever gelecek ve kendilerine bir yardım eli uzatacak diye gözlüyorlar. Gelin Umut Kervanı aracılığıyla bu yardıma muhtaç ailelere yardım edelim, yardım elimizi uzatalım ki muhtaçların hayır dualarını alabilelim." ifadelerini kullandı.

Kendilerine yardım yapılan aile reisi Mehmet Aydın, Umut Kervanı yetkililerine teşekkürlerini iletti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir