• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pakistan Bin Ladin`in Eşinin Peşini Bırakmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan, yasadış yollarda ülkeye girdiğini iddia ettiği Amal El Sadeh`i yargılamakta kararlı. Yemen ise Bin Ladin`in Yemenli eşi için Pakistan`a çattı: `Amal El Sadeh, Bin Ladin yüzünden cezalandırılıyor`...

Amal`ın ülkeye yasa dışı yollarla girdiğini ve kaçak olarak yaşadığını iddia eden Pakistan makamları, Amal`ın yargılanmasını isterken, Yemenli yetkililer Amal`ın Bin Ladin`in suçları yüzünden cezalandırıldığını savunuyor.

ÇOCUKLARI NEYİN BEDELİNİ ÖDÜYOR

Yemen Dışişleri Bakanı Ebubekir El Kırbi, Amal ve çocuklarının Yemen`e iade edilmesi için yapılan çağrıları yenilerken, Amal`ın dört çocuğunun Ladin`in suçlarının cezasını çekmemeleri gerektiğini savundu.

Amal`ın erkek kardeşi Hamid El Sadeh ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Amal`ın kendi pasaportu ve 27 yaşındaki kuzeni ile birlikte 2000 yılında Pakistan`a giriş yaptığını iddia ederken, Pakistanlı yetkililerin ülkeye girişte Amal`ın pasaportunun bir de kopyasını aldıklarını ifade etti.


Hamid, ``Kardeşim 2000 yılında Sana`dan Karaçi`ye gitti, ülkeye girişlerinde herhangi bir yasa dışı durum yoktu, bu, belgeleri ile Pakistan makamlarında da sabit bir durumdur`` dedi.

BİR AY BODRUMDA YAŞADI

Kendisi de bir gazeteci olan Hamid, Amal ve dört çocuğunun Ladin`in evinin bodrumunda yaralı olarak bulunduğunu aktarırken, ``Kardeşim ve yeğenlerim bir ay boyunca güneş görmemişler, Amerika`nın operasyonu sırasında kardeşim boynundan yaralanmış, en büyüğü 12 yaşında olan yeğenlerim neyin bedelini ödüyor`` şeklinde konuştu. Hamid, Amal`ın psikolojik bir travma içinde olduğunu ve bazı sağlık sorunları yaşadığını ifade etti.

Yemen İnsan Hakları Bakanı Huriye Mansur, Pakistan`daki hukuki sürecin takipçisi olduklarını, Amal`ın gerek Pakistan`a girişinde gerekse orada yaşadığı süre zarfından herhangi bir yasa dışı olaya karışmadığını söylerken, ``Amal`ın Ladin`le evlenmiş olması onu suçlu yapmaz`` dedi.

11 Eylül saldırılarından sonra ABD`nin bir numaralı hedefi haline gelen El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin, 2011 yılı Mayıs ayında düzenlenen bir operasyonda şehid edilmişti.

ABD özel kuvvetlerinin İslamabad`a 100 kilometre yakınlıktaki bir eve helikopterlerle düzenlediği operasyonda şehid edilen Ladin`in ayrıca Suudi Arabistan vatandaşı diğer iki eşi de gözaltına alınmıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir