• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
İran Müzakereler İçin Tarih Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran`ın nükleer programı üzerinde yaşanan uluslararası uyuşmazlığın çözümü için yapılacak görüşmelerin 13 Nisan`da yapılmasının beklendiğini açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan`ın bugün İran`daki temaslarında da nükleer krizin önemli gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor
 
Daha önceki açıklamalarda Ocak 2011`den bu yana ilk kez yapılacak olan bu görüşmelerin Türkiye`de olacağı ifade edilmişti. Salihi`nin bugünkü açıklamasında görüşmelerin tekrar nerede başlayacağı bilgisi yer almadı.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya ile geçici üye Almanya`dan oluşan "5 artı 1" grubunun İran ile yaptığı son müzakereler, yine İstanbul`da, Ocak 2011`de yapılmış, ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan`ın bugün İran`daki temaslarında da nükleer krizin önemli gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.
 
ERDOĞAN İRAN`DA
Erdoğan`ın İran temasları kapsamında nükleer krizin yanı sıra Suriye`de yaşanan siyasi istikrarsızlık da ele alınacak.
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ve İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani ile Tahran`da bir araya gelecek.
 
Yerel saat ile 03:30`da İran`ın başkenti Tahran`a varan Erdoğan`ı, Mehrabad Havaalanı`nda Salihi ve diğer yetkililer karşıladı.
Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan`ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Tahran`a geldi.
 
Vatan
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir