• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Çiftçileri Bilgilendirme Toplantısı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bismil çiftçisinin bilgilendirilmesi için bir toplantı düzenlendi. Bismil Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, çiftçilerin güncel bilgilerle donatılarak daha kaliteli ve daha fazla ürün alınmasını sağlamak ve ülke ekonomilerine daha fazla katkı vermelerini temin için eğitim çalışmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

Boşanma Son Çare Mi?
Dicle Üniversitesi'nce (DÜ) ''Tüm Yönleriyle Boşanma'' konulu çalıştay düzenlenecek. DÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hukuk Fakültesi ile Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce yapılacak çalıştayda, evlilikleri boşanma sürecine taşıyan konular, boşanma süreci ve boşanmanın çiftler ve çocuklar üzerindeki etkileri tartışılacak.

Diyarbakır Söz: Mahalleli Üst Geçit İstiyor
Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerindeki camii köşesi kavşağında üstgeçit olmadığı için karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar büyük tehlike yaşıyor.

İşyerlerin Önünden Lağım Suyu Akıyor
Diyarbakır- Silvan karayolu Seyrantepe mevkiinde bulunan ve 5 bakkallar olarak tanınan esnafların başı lağım suyu ile dertte… Kanalizasyondan sızan lağım suyu, yaklaşık 7 aydır işyerlerinin önünden akıyor.

Güneydoğu Güncel: Vakıflara Yolsuzluk Operasyonu
7'si Diyarbakır ve Ankara'da Vakıflar Bölge ve Genel Müdürlük çalışanı olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

Bisikletle Ödüllendirildiler
Diyarbakır İli Çevre Hizmetleri Birliği lköğretim çocuklarında çevre bilinci oluşturmak amacıyla çevre konulu slogan yarışması yaparak, öğrencilere bisiklet hediye etti.

Güneydoğu Ekspres: 'Beddiüzzaman Ve Muhabbet' Konferansı
Beddiüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatının 52. yılı münasebetiyle Adıyaman Kültür ve İlim Vakfı ile Yeni Asya Vakfı ortaklaşa 'Beddiüzzaman ve Muhabbet' adlı konferans düzenledi.

Açlık Sınırı 954 Lira
Türk-İş'in yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 954 liraya yükseldi. Gıda enflasyonunda 12 ay itibariyle artış oranı yüzde 9.62 oranında gerçekleşti. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 7.38 olarak hesaplandı.

Yeni Yurt Gazetesi: "Doğa Bekçiyle Değil, Sevgiyle Korunur..."
Diyarbakır İli Çevre Hizmetleri Birliği (DİÇEB) ilköğretim çocuklarında çevre bilinci oluşturmak amacıyla çevre konulu slogan yarışması yaparak, ekileyici slogan bulan 4 öğrenciye bisiklet hediye etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir