• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa basınında yer alan haber özetleri şöyle:
 
SEMBOL gazetesi: Şanlıurfa Valiliği`nde skandal
Son kararname ile merkeze çekilen Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan`ın 11 yıllık koruma polisi Ali İ.Ö`nün tutuklanmasıyla sonuçlanan "zimmet" skandalının detayları müfettiş raporuna yansıdı.

58 Bin 862 Çiftçiye 508 Milyon TL Ödendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten,2011 yılında Şanlıurfa`da 58 bin 862 çiftçiye, toplam 508 Milyon TL tutarında destekleme verildiği belirtti. Ökten ayrıca, en çok desteklemenin 346 Milyon TL ile pamuk üreticilerine verildiğini söyledi.
 
İpekyol gazetesi: Projeni getir paranı al!
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD programı çerçevesinde özellikle çiftçilik faaliyetleri için yatırım yapmayı planlayan iş adamlarına hibe verileceği duyurusunu yeniledi.12 Nisan tarihine kadar devam edecek başvurular için şimdiye dek kabul görülen 13 projeye 23 milyon liralık hibenin sağlandığı belirtildi.

İşte Zimmetten Tutuklu Korumanın İfadesi
Vali Nuri Okutan merkeze alındıktan sonra hakkında yürütülen soruşturmanın detayları gelmeye devam ediyor. Bugün Gazetesi, Şanlıurfa Valiliği`ndeki `zimmet` skandalının yer aldığı müfettiş raporuna ulaştı.
 
Yeniurfa gazetesi: Çiftçiye destekleme başvuru uyarısı
Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Mahmut Ökten, 2011 yılı kütlü pamuk, ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir destekleme prim dosyalarının teslim edileceği tarihinin 2 Nisan`da sona ereceğini belirterek, çiftçilerin süre dolmadan başvurularını yapması gerektiğini belirtti
Yavuz: `Şehitlik` kavramını karmaşık hale getirildi
Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, gazeteci Hrant Dink ile Uludere`de hayatını kaybeden 35 kişinin ``sivil şehitlik`` yasası kapsamına alınabileceğine ilişkin açıklamanın ``Şehitlik`` kavramını karmaşık hale getirdiğini savundu.
(Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir