• DOLAR 32.26
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2403.668
  • ...
Sağlık Bakanlığından TTB`ye dava
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliğine (TTB), TSK'nın gerçekleştirdiği Afrin harekâtı hakkında yapmış olduğu skandal açıklama nedeniyle Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

Konuyla ilgili olarak Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, TTB'nin, 6023 sayılı Kanun'a göre hekimler arasında mesleki deontolojiyi güçlendirmek, meslek mensuplarının hak ve yararlarını korumak amacıyla kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğu belirtildi.

Açıklamada, "6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanunu'nun ek 2'nci maddesi, Birliğin amaçları dışında faaliyet göstermesini yasaklamıştır. Bu maddede, yasağa aykırı hareket edilmesi hâlinde sorumlu organların görevlerine son verilmek üzere Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer cumhuriyet başsavcılığının istemi üzerine dava açılması gerektiği hükmü yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı da Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınması için Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde dava açmıştır." denildi.

Bakanlığın, bir açıklama yaparak TTB'nin tavrını kınadığının hatırlatıldığı açıklamada, "TTB yöneticilerinin, PKK'nın karakol basarak asker şehit etmelerine, canlı bomba katliamlarına ses çıkarmayıp Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu kadar haklı gerekçelerle bu kadar meşru bir harekâtı büyük bir hassasiyetle yürütürken bundan rahatsızlık duymalarını kabul etmiyoruz. Bilindiği üzere 24 Ocak 2018 tarihinde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nce basın açıklaması yapılarak, harekâta yönelik eleştiriler dile getirilmişti. Bu açıklamada, milli değerlerimizle bağdaşmayan ifadelere yer verilmiş ve harekât, bir halk sağlığı sorunu olarak nitelendirilmişti." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir