• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...
Siirt modern bir mezbahaneye kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behcet Sevgili'nin, tarihi kasaplar çarşısını ziyaretinden sonra gündeme getirdiği mezbahane talebinde, Siirt Belediyesi nihayet adım attı.

Siirt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, yeni mezbahane kazı çalışmalarına başlayan Siirt Belediyesi, Gökçebağ yolu girişi Hayvan Borsası binası yanında bulunan arazide çalışmalara başladı.

Yüklenici firma, temel kazma çalışmalarıyla Modern Mezbahanenin ilk kepçesini bugün vurdu.  Yeni mezbahane binasının tamamlanmasıyla daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda kesim yapılacağı ve içerisinde küçük ve büyükbaş hayvan kesim alanlarının farklı yerlerde olacak şekilde projelendirildiği ifade edildi.

Siirt Belediyesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yeni mezbahane binası inşaatı için temel kazma çalışmalarının başladığı belirtilerek, mezbahanenin yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde inşa edileceği belirtildi.

250 iş günü içerisinde teslim edilecektir

Açıklamada devamla, "Modern Mezbahane Tesisi "Gıda Hijyeni ve Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları" yönetmeliklerine uygun olarak Avrupa Birliği standartlarında hizmet verecek. Günlük 400 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak yeni mezbahane, Siirt ve çevresindeki hayvan üreticileri ile et işletmecilerinin ihtiyacını karşılayacak.  İçinde otomatik kesim sistemi ve soğuk hava depolarının da olacağı yeni modern Mezbahane, Siirt'in en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacak. Temel kazma işiyle başlayan proje 250 iş günü içerisinde teslim edilecektir" denildi.

Kasaplar sorunlarını HÜDA PAR heyetine iletmişlerdi

Siirt'te bir mezbahane olmayışı sebebiyle hayvanlarını dükkânlarının önünde kesmek zorunda kaldıklarını HÜDA PAR heyetine ileten kasaplar, bir türlü çözülemeyen bu sorunlarının giderilmesi için heyetten yardım talebinde bulunmuş, sorunlarının yetkililere ulaştırılmasını istemişlerdi.

Kasaplar çarşısı esnafının sıkıntılarını ve taleplerini Belediye Başkan Vekili Cehun Dilşad'a ileten HÜDA PAR İl Başkanı Sevgili, yakın zamanda bir Mezbahanenin yapılacağı müjdesini ve bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı.   (Murat Orhan - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir