• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
MEDENİYETİNİZ BATSIN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

Gerek Amerika gerekse Avrupa ülkelerinin işgal ettiği, bombaladığı ülkelerden kaçan mülteciler, sığınmak için gittiği bu ülkelerde insanlık dışı zulümlere maruz kalıyorlar. Sözde ‘Medeniyetin beşiği!` denilen Avrupa ve Amerika`nın mültecilere karşı uyguladığı zulümler ‘medeniyetiniz batsın` dedirtiyor. İşte son olarak Amerika`da yaşanan zincirli sınır dışı etme skandalı ve Batı`nın mültecilere uyguladığı zulümlerden birkaçı…  

MÜLTECİLERİ ZİNCİRLEYEREK SINIRDIŞI ETTİLER

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelişiyle ülke gündeminde büyük tartışmalara neden olan mültecilerin sınır dışı edilme işlemleri Chicago kentine yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Gary Havaalanı'nda küçük bir grubun protestosuna rağmen gerçekleşti. Gizlilik içinde yürütülen sınır dışı etme operasyonunda Chicago'nun yanı sıra Indiana'nın kuzeyi ile Milwaukee'de yakalanan onlarca mülteci, World Atlantic Havayolları`na ait uçağa bindirilerek ülke dışına gönderildi. Sınır dışı işlemi, çok yoğun olmayan havaalanındaki özel jetler için ayrılan apronun arka tarafındaki bölümde yapıldı. Polis araçları eşliğinde camları boyalı iki minibüsle havaalanına getirilen mültecilerin elleri ve ayaklarının zincirlendiği görüldü. Mülteciler arasında kadınların da olması dikkati çekti. Sınır dışı işlemi havaalanına gelen küçük bir grup tarafından protesto edildi. "Adalet yoksa barış da yok" ve "Göçmenler olmasaydı, Trump'ın karısı da olmazdı" yazılı pankartlar taşıyan protestocular, "Adalet istiyoruz, şimdi istiyoruz" ve "Göçmenlere özgürlük" sloganları attı. İş makinelerini protestocularla uçak arasına çeken havaalanı yetkilileri, sınır dışı operasyonunun görüntülenmesini engellemek için yoğun çaba harcadı.

MÜLTECİLERİ ÖLÜME TERK ETTİLER

Mart 2012'den Aralık 2015'e kadar olan süreçte, ABD-Meksika sınırında görev yapan Amerikalı sınır devriyelerinin mülteciler için bırakılan su ve gıda paketlerini imha ettikleri ortaya çıktı. 'Başka Ölümler Olmasın' organizasyonunun raporuna göre; Meksika'nın Sonora bölgesi ile ABD'nin Arizona eyaleti arasındaki 2 bin kilometrekarelik bölgeye yaklaşık 13 bin litre su bırakıldı. Mülteciler için bırakılan yardım paketleri ise Amerikalı sınır devriyeleri tarafından imha edildi.

"FOTOĞRAFLAR VE VİDEOLAR ELİMİZDE"

Arizona Çölü'nden ABD'ye girmeye çalışan mülteciler için yardım kuruluşlarınca bölgeye bırakılan su ve gıda paketlerinin imha edilişi görüntülendi. ABD'nin en sıcak bölgelerinden olan Arizona Çölü'nü kullanarak kaçak yollarla bu ülkeye göç etmeye çalışan Latin Amerikalılar için bölgeye bırakılan suların nasıl imha edildiğini fotoğraf ve video kayıtlarıyla yayımlayan organizasyon, "Bunun anlamı, insanların susuzluktan ölüme terk edilmesidir." değerlendirmesini yaptı.

ÇÖLDE ÖLÜME TERK EDİLDİLER

Rapora göre, Mart 2012'den Aralık 2015'e kadar Meksika'nın Sonora bölgesi ile ABD'nin Arizona eyaleti arasındaki 2 bin kilometrekarelik bölgede yaklaşık 13 bin litre suyun sınır devriyeleri tarafından imha edildiği bildirildi. Aynı devriyelerin gıda ve diğer yardım paketlerini de ortadan kaldırdıkları kaydedilen raporda, bunun devasa çöl bölgesindeki insanları ölüme terk etmekten başka bir anlamının olmadığı vurgulandı.

FRANSA'DA MÜLTECİLERE BÖYLE ZULMEDİYORLAR

Fransa'nın başkenti Paris'te mültecilerin zor kış koşullarından ve yağan kardan kaçarak uyumak için sığındıkları köprü altına yetkililer tarafından büyük kaya parçaları yerleştirildi. Fransız polisinin sokaklarda yatmalarına izin vermediği mültecilerin gidecek yeri yok.Evsiz sığınmacılara kalmaları için yer göstermeyen Fransız yetkililer daha da ileri giderek, sığınmacıların kamp kurduğu köprünün altına büyük kayalar koyarak burada uyumalarına engel oldu. Mültecilere yardım eden aktivist grup “SolidaritémigrantsWilson”ın sözcüsü, “Bu büyük kayalar büyük acılar çekmiş bu insanların kalan umutlarını parçalıyor… Şoke eden bu uygulamayla ilgili yetkililerden cevap istiyoruz” diyor.

FRANSA'DA MÜLTECİLERE SKANDAL UYGULAMA!

Fransa, Calais'de bulunan Jungle sığınmacı kampının tahliyesinde bir skandala imza attı. Jungle'dan ayrıldıktan sonra ülkedeki sığınmacı merkezlerine gönderilen sığınmacıların bindikleri otobüslerdeki bu detay sosyal medyayı karıştırdı. Sığınmacıları taşımak üzere devlet tarafından tahsis edilen yüzlerce otobüsün koltuklarının, hijyen gerekçesiyle kalın ve şeffaf bir plastikle kaplanmış olduğu görüldü.

BÜYÜK TEPKİ YAĞDI

Sığınmacıların bindiği otobüslerdeki plastik poşetler, sosyal medyada büyük yankı uyandırmış, durum "aşağılayıcı" olarak değerlendirilmişti. Paris'teki derme çatma sığınmacı kamplarının tahliyesinde de sığınmacıların tahliye edildiği otobüslerde koltukların plastikle kaplandığı biliniyordu. Paris'teki tahliyelerde Fransız polisinin maske ve eldiven taktığı, hatta botlarının üzerine poşet geçirdiği de görülmüştü. Bazı Fransız gazeteciler, 850 gazetecinin izlediği Jungle'ın tahliyesinde "Fransa'nın imajı için" polisin maske ve eldiven takmaktan vazgeçtiği yorumunda bulundu.

MÜSLÜMAN MÜLTECİLERE KARŞI 'TEL ÖRGÜLERE DOMUZ KAFASI'

Avrupa Parlamentosu`nda görev yapan Macar parlamenter tarafından gönderilen bir tweet mülteciler konusunda son dönemlerin en büyük skandalına neden oldu. Aynı zamanda bir tarihçi olan SchöpflinGyörgy, Müslüman mültecilerin Macaristan'a girmesini engellemek için tel örgülere "domuz kellesi" asılmasını önerdi. Mesajın Avrupa basınında yaygınlaşması ve eleştirilere hedef olması üzerine GyörgySchöpflin mültecilerden özür de dilemedi ve mesajının içeriğinin yanlış okunduğunu savundu. Schöpflin mesajıyla "korkulukların işe yaramayacağını, domuz kafalarıyla çok daha kesin sonuç alınacağını dile getirdiğini ve şimdi de bunun doğru olduğunu düşündüğünü" vurguladı. Schöpflin, söylediklerinden birilerinin neden alındığını anlamadığını da söyledi. "Domuz bilindiği gibi haramdır. Domuz kafası orada dururken Müslümanlar sınırdan girmez, bu bir olgu, hakaret değil, dolayısıyla yanlış bir şey söylemedim" dedi.Domuz kafasıyla Müslüman mültecileri "ürkütmek" düşüncesi Avrupa'da yeni değil. Geçen sene Hollanda'nın Enschedeb kentinde hükümet tarafından "mülteci kampı" yapılması düşünülen bir alana kimliği belirsiz kişiler tarafından domuz kafaları asılmış ve bunun üzerine de soruşturma başlatılmıştı.

MÜLTECİLER GİREMESİN DİYE TEL ÖRGÜLERE ELEKTRİK VERDİLER!

Macaristan, Suriyeli mültecilerin kendi topraklarına geçişini engellemek amacıyla Sırbistan sınırına ördüğü tel örgülere elektrik verdi. Röszke bölgesindeki tel örgülere elektrik veren Macaristan yönetimi, tellerin üzerine Arapça, Macarca ve Sırpça olarak "Dikkat! Elektrikli çit" uyarısı yazdı. Daha önce konuyla ilgili bir açıklama yapan Macar hükümet sözcüsü ZoltanKovacs, çitlere elektrik verileceğini duyurmuştu. Bu tartışmalı önerinin yanısıra, Macaristan sınır bölgelerinde olağanüstü hal ilan etmiş, ardından da yasa dışı geçişler için uygulanan cezaları arttırmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir