• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Kampüs alanında ücretsiz bisiklet hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinin Külliye alanında daha rahat ve hızlı hareket edebilmeleri için 2014 yılında "Bisikletli Yaşam Projesi" başlatılmıştı.

Proje kapsamında üniversite yerleşkesine yerleştirilen bisikletlerden 2017 yılında toplam da 3 bin 581 öğrenci faydalandı.

Öğrencilere ücretsiz olarak sunulan 'Bisikletli Yaşam Projesi' ile hem spor yapıldığını hem de sağlıklı yaşam alanı oluşturulduğunu ifade eden Rektör Profesör Doktor Mustafa Talha Gönüllü, "Üniversitemizde öğrencilerin Külliye içerisinde çok daha hızlı ulaşım sağlaması, zaman kazanması ve bisiklet sayesinde yapacakları sporla da sağlıklı yaşamaları için bisikletli yaşamı  başlattık" ifadelerini kullandı.

Üniversitede bisikletlerle beraber çevreyi egzoz gazlarından ve kirli havadan koruyarak öğrencilere hem zaman ve hız kazandırdıklarını hem de sağlıklı yaşamalarını sağladıklarını ifade eden Gönüllü, "Öğrencilerimizin bu projeden yeterince faydalandığını görüyoruz. Sadece 2017 yılı içerisinde 3 bin 581 öğrencimiz bu hizmetten faydalandı. Biz de öğrencilerimizden gelen bu ilgi ile bisiklet sayısını daha da artırarak uygulamaya devam edeceğiz." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir