• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Hasankeyf Meslek Yüksekokulu kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı açıklamada, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde 'Hasankeyf Meslek Yüksekokulu'nun kurulduğunu belirtti.

Batman Üniversitesi tarafından, Hasankeyf'te Meslek Yüksekokulu kurulması için alınan kararın Yükseköğretim Kurulu tarafından uygun bulunarak Hasankeyf Meslek Yüksekokulunun kurulduğu bildirildi.

Yeni kurulan Hasankeyf Meslek Yüksekokulunun tarihi ilçenin kalkınmasına çok önemli katkıları olacağını söyleyen Durmuş, "Hasankeyf Meslek Yüksekokulu, Batman'a ve tarihi ilçemiz Hasankeyf'e hayırlı olsun." dedi.

Durmuş, "Hasankeyf Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza, Orman ve Su İşleri Bakanımıza, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'a, Batman Valimize ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Ülkemizin cari açığında önemli yeri olan enerji sektöründeki gelişmelere pozitif değer katacak Ilısu Barajı'nın su toplama havzası içinde kalan Hasankeyf için yeni oluşturulan ilçe merkezinin kalkınmasına destek olacak Hasankeyf Meslek Yüksekokulu'nu ilk etapta turizm ve otel işletmeciliği, turist rehberliği ve aşçılık programlarıyla birlikte kurduk. İhtiyaç halinde yeni bölüm ve programlarla destekleyeceğiz. Buralardan vatana ve millete hayırlı evlatlar yetişecek inşallah." diye konuştu.

Hasankeyf'in kalkınması ve kültürel mirasının korunmasına önem verdiği belirtilen Cumhurbaşkanının direktifleri doğrultusunda Hasankeyf'in şekillendiğini belirten Durmuş, "Bizler de Batman ile birlikte tüm ilçelerimizin kalkınması için çalışmalar yapıyoruz. Kozluk Meslek Yüksekokulu ve Sason Meslek Yüksekokulu kuruldu. Şimdi de Hasankeyf Meslek Yüksekokulu'nu kurduk. İnşallah yakın zamanda Gercüş Meslek Yüksekokulu ile Beşiri Meslek Yüksekokulunu da kuracağız." diye belirtti.

Hasankeyf ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla üniversitenin Hasankeyf Kampüsü'nde 200 kişilik öğrenci yurdunun yanı sıra lojman yapımı için çalışmaların sürdüğünü aktaran Durmuş, yurtların tamamlanması ile Hasankeyf Kampüsü'nün tam olarak faaliyete geçeceğini açıkladı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir