• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
Afrin sınır hattında uçak sesleri duyuluyor...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdlib'deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Türkiye savaş uçakları, Afrin'in Türkiye sınırı hattındaki Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve hedeflerini bombaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 saat önce yaptığı açıklamada, "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek." demişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde  PYD/PKK'ya ait gözlem noktaları ve çok sayıda hedefi vurdu.

ÖSO birlikleri girmeye başladı
Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin bir kısmı, Suriye'de  PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara girmeye başladı.

Rusya Savunma Bakanlığı: "Pentagon, Suriye`deki ABD yanlısı silahlı gruplara modern silahlar temin ederek provokatif adımlar attı"

Rusya Savunma Bakanlığı: "ABD'nin Suriye'de attığı sorumsuz adımlar nedeniyle ülkedeki çözüm süreci ve Cenevre süreci tehdit altına giriyor"

TSK, bölgedeki PYD/PKK hedeflerinin yanı sıra DEAŞ'a ait hedeflerin de vurulduğunu, PYD/PKK'nın sivilleri canlı kalkan olarak olarak kullandığını duyurdu. Açıklamada örgütün militanları, sivillermiş gibi gösterdiği bilgisi verildi. TSK, bölgedeki 113 PYD hedefinden 108'inin vurulduğunu, ölen ve yaralananların tamamının PYD'li olduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrin operasyonuyla ilgili Suriye rejimine yazılı bilgi verildiğini söyledi.

Türkiye savaş uçakları, PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Gülbaba köyünün karşısında yer alan  PYD/PKK işgali altındaki bölgeden çatışma sesleri duyuluyor.

Bunun üzerine bölgede konuşlu topçu birlikleri, PYD/PKK militanlarına misliyle karşılık verdi.

Ara ara yoğunlaşan çatışma sesleri, Kilis'in bazı köylerinden de duyulabiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçaklarınca "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında, 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'e ait sığınak, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedefin imha edildiği ve 72 uçağın müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine döndüğü bildirildi.

Harekatın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Harekatın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekata katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir