• DOLAR 32.564
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2444.882
  • ...
Görme engelli öğrencilerin çifte karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk yarısı sona erdi. Türkiye'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne sevinci yaşadı. Gaziantep'te ise yaklaşık 520 bin öğrenci karne alarak iki haftalık yarıyıl tatiline girerken, görme engelli öğrenciler de akranları gibi karne sevinci yaşadı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de öğrenciler karnelerini alarak, iki haftalık yarıyıl tatiline girmenin sevincini ve heyecanını yaşadı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan öğrenciler, zorlu bir eğitim sürecinin ardından yarıyıl tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşıyor.

Gaziantep Gap Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören görme engelli öğrencilerin karne alma heyecanı ise renkli görüntülere sahne oldu.

Gap Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören 110 öğrenci için okulun konferans salonunda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Mehmet Yıldız, okul idaresi olarak el birliğiyle öğrencilere en iyiyi, doğruyu ve güzeli vermeye çalıştıklarını söyledi.

Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de öğrencilere daha başarılı olmalarını ve yarıyıl tatilini en iyi bir şekilde geçirmelerini sürekli okumalarını istedi.

Okul müdürü Yıldız ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Çelebi, daha sonra sınıflarda görme engelli öğrencilere hem normal hem de braille alfabesiyle hazırlanmış karnelerini verdi. Görme engelli öğrenciler, karnelerini görme engelli okul müdürlerinden ve öğretmenlerinin ellerinden aldı. Öğrenciler, birinci dönemi çok başarılı bitiren arkadaşlarını kutlarken, önümüzdeki yıl daha iyi bir karne için öğretmenlerine ve ailelerine söz verdi.

"Öğrencilerimiz çifte karne sevincini yaşıyorlar"

Karne dağıtımının ardından İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mehmet Yıldız, bu yıl ilk defa öğrencilere hem normal hem de braille alfabesiyle hazırlanmış karneler verdiklerini belirtti.

Öğrenciler kadar kendisinin de çok heyecanlı olduğunu ifade eden Yıldız, "Öğrencilerimiz çifte karne sevincini yaşıyorlar. Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te, okulumuzda biz bugün öğrencilerimize karne verme heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimiz de aynı şekilde bu heyecanı yaşıyorlar. Bir dönem boyunca göstermiş oldukları performansın ve çalışmanın belgesi niteliğinde meyvesini alıyorlar." dedi.

Öğrencilerinin çoğunluğunu takdir ve teşekkür belgesi aldığını bildiren Yıldız, "Çocuklarımız gerçekten tıpkı sağlıklı bireyler gibi gerekli her türlü imkân ve fırsatlar sunulduğunda ne derece güzel başarılara imza attıklarını görebiliyoruz. Bu anlamda ben de kendimi en az öğrenciler kadar heyecanlı ve şanslı hissediyorum. Öğrenciler yarıyıl tatiline giriyorlar. Tatillerini en güzel şekilde geçireceklerdir. Tatilde bol bol dinlenmelerini istiyoruz. Zamanlarını iyi geçirsinler. İmkânları dâhilinde aile büyüklerini ziyaret etsinler. Kitap okuma alışkanlıklarını asla bırakmasınlar. Öğretmenlerimizin tavsiyelerine uysunlar ve yarıyıl tatilleri hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

"Karnemi aldığım için çok mutlu ve heyecanlıyım"

Karne sevinci yaşayan görme engelli öğrencilerden Said Hassan ise "Karnemi aldığım için çok mutlu ve heyecanlıyım. Notum iyi ve hep beş aldım. Karnemi aldığım ve 15 tatile gittiğim için çok mutluyum. Tatilde gezmeye gideceğim. Ödevlerimi yapacağım. Babam bana karne hediyesi olarak araba alacak. Tatil bittikten sonra yine okuluma geleceğim." dedi.

"Bu yıl iki tane karne aldık"

Karnesini aldığı için çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirten Emine Nurözoğlu da "Karnemi aldığım için heyecanlandım. Karne notlarımın hepsi çok iyi. Tatilde gezeceğim, oyun oynayacağım ve kitap okuyacağım. İkinci dönem başarılı olmak için derslerime çalışacağım. Bu yıl iki tane karne aldık. Biri normal karne diğeri de Braille karne. Karnemi anne ve babama vereceğim. Büyüyünce okul müdürü olmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Serttaş da karne aldığı için çok mutlu olduğunu ve takdir belgesi alınca sevincinin ikiye katlandığını ifade etti.

Görme engelli ikiz kardeşler Gamze ve Gaye Katırcı ise karne aldıkları için çok mutlu olduklarını ve hem takdir hem de teşekkür belgesi aldıkları için de daha bir mutlu olduklarını dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir