• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Şanlıurfa`da görev yapan gazeteciler mevlit okuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle hayatını kaybeden gazeteciler anısına mevlit okuttu.

Dergâh Camiinde düzenlenen anma etkinliği Kur'an'ı kerim tilaveti ile başladı,  kaside, mevlit ve ilahi dinletisiyle devam etti.

Ardından okunan mevlidin okunması esnasında cami cemaatinden bazılarının duygulandığı görüldü.

Daha sonra basın mensuplarına bir açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tüm basın mensuplarının ve gazetecilerinin gününü kutlayarak, bu gibi günlerde gazetecilerin hatırlanması gerektiğini söyledi.

Beyazgül, "Gazetecilerimiz bizim gözümüz kulağımız. Ben özellikle, 15 Temmuz'da sabahlara kadar uyumayan ve hiç de şikâyet etmeyen gazetecileri gördüğüm zaman bunların ne kadar topluma yakın olduğunu ve gönlümüze ne kadar yakın olduğunu orada şahit oldum. Bugün bu görünmeyen insanlar görünür hale geldiklerinde, haber haline geldiklerinde başlarına bir şey gelmiş. Ama bu meslek kazaları oluyor. Ancak bu meslek yürümeye devam edecek ve her şeye rağmen yürüyor. Bugün bu gazeteciler gününde toplum bir defa bunları hatırlasın, görsün isteniyor. Görünmeyen bu insanlar, gözümüz, kulağımız olan bu insanların, sıkıntılarını, yaşadıklarını bilsinler diye böyle bir gün oluşturulmuş." dedi.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kamil Güler ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise bir farkındalık yaşatmak için mevlit okuttukların belirterek tüm katılımcılara teşekkür ettiler.

Program yapılan dua ile son buldu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir