• DOLAR 32.556
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2443.822
  • ...
DİMED`den "10 Ocak" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle, Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) bir mesaj yayımlandı. Mesajda, basın mensuplarının karşılaşıldığı sorunlara dikkat çekildi.

Basın çalışanları hem iktisadi hem de düşünsel olarak özgür olduğunda, daha güçlü ve daha bağımsız olacağına dikkat çekilen mesajda, imkanların iyileştirilmesi için özellikle yasal olarak kimi adımların atılması gerektiği belirtildi.

DİMED'in yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Savaşın, çatışmanın, şiddet olaylarının hâkim olduğu bölgeler başta olmak üzere toplumu bilgilendirme adına çok zor zamanlarda ve zor mekanlarda çalışan basın mensuplarının emeklerinin görülüp takdir edilmesini isteriz.

Sorun ve sıkıntılarla, çeşitli imkansızlıklarla boğuşarak kamuyu bilgilendirme adına güç şartlarda faaliyet gösteren basın çalışanları, yılın sadece bir gününde değil tüm günlerinde hatırlanması gerekir. Basın çalışanlarının karşılaştığı sorunlar giderilmeli, faaliyetlerini dumura uğratacak engeller kaldırılmalıdır.

Basın mensuplarının kamu faaliyeti icra ettiği göz önünde bulundurulup, gerekli yasal destek sağlanarak iktisadi imkanlar sunulmalıdır. Özellikle yerelde çok zor şartlarda çalışan basın mensupları, kimi zaman işlerini yapamayacak, evlerine ekmek götüremeyecek kadar sıkıntılar çekmektedir.

Sahada çalışanların farklı sorunları olmakla birlikte internet yayıncılığı yapan basın çalışanlarının da farklı sorunları mevcuttur. Basın, ekonomik olarak özgür, düşünsel olarak baskı altında olmadığı zaman kamu görevini daha bağımsız ve daha güçlü icra edecektir.

Yaşanan sorun ve sıkıntıların giderilmesi için gerek hükümet, gerekse yereldeki yöneticilere büyük sorumluluk düşmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla dünden bugüne taleplerimizi yinelerken, hatıra gelen basın çalışanlarının, meslektaşlarımızın bu özel gününü de tebrik ediyoruz." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir