• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Sınır Tanımayan Doktorlar: Rohingyalı kadınlar cinsel şiddete maruz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), 25 Ağustos-3 Aralık 2017 tarihlerini kapsayan "Rohingyalı mültecilere yönelik cinsel şiddet vakaları" başlığıyla bir açıklama yaptı.

MSF'den yapılan açıklamaya göre, MSF ekipleri, Aralık ayı sonuna kadar cinsel şiddet mağduru 125'ten fazla kadını tedavi etti. Gerçek sayının bundan çok daha yüksek olduğu düşünülüyor.

Ruh sağlığı desteğini de kapsayan bu tedavi programını hayata geçiren ebe Aerlyn Pfeil, cinsel şiddete maruz kalan kadınların ve kız çocukların yaşadıkları travmayı ve tedavi sürecinde yaşanan zorlukları anlattı.

Pfeil, "Bu kadınları ve kız çocuklarını tedavi etmenin zorluğu yaşadıkları olayın vahşetinden kaynaklanıyor. Toplu tecavüze uğramışlar, başkalarının gözü önünde tecavüze uğramışlar. Bazı kızlar günlerce alıkonmuş ve sık sık saldırıya uğramış. Pek çok kadının tek istediği bedenlerinin sağlam olduğunu öğrenmekti. Birçoğu da hamile olup olmadığını öğrenmek istiyordu." dedi.

Bilinmeyen sebeplerle kanama geçirerek kendilerine başvuran çok sayıda kadın olduğunu söyleyen Pfeil, "Sayının yüksekliğine bakarak, kadınların evde kendi başlarına gebeliğe son verdiğini tahmin ediyoruz. Bu kadınlar, üzerlerindeki kıyafetten başka hiçbir şeyleri olmadan kaçtılar ve tıbbi yardım için gelen birçok kadının üstünde hala tecavüze uğradığı günkü kıyafeti vardı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir