• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Diyarbakır`da öğrencilere müzik ve resim malzemeleri dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da "Sanata Yolculuk Başlıyor" projenin açılışı ve 10 bin öğrenciye müzik aletlerinin temsili dağıtım töreni düzenlendi.

10 bin öğrenciye müzik aletlerinin dağıtıldığı merkez Kayapınar ilçesi Cegerxwin Kültür Merkezi'nde "Sanata Yolculuk Başlıyor" projenin açılışı ve temsili dağıtım törenine katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilkokul öğrenci ve öğretmenlerine hitap ederek bu tür sosyal projelere büyük önem verdiklerini belirtti.

Güzeloğlu, "Sizlerin mutlu olması yüzlerinin gülmesi, bilimin her alanında iddialı olması vazgeçilmez temel hedefimiz. Bunu sağlamak adına okulda hem eğitim başarınız hem de sosyal ve toplumsal her alanda iddialı olmanız gerekmekte. Bunu sağlamak için görev ve sorumluluğunu aldığımız ve onurla taşıdığımız gelecekteki 6 ay boyunca Diyarbakır'da eğitimde yeni bir dönüşüm ve değişim sürecini başlattık." dedi.

Güzeloğlu, söz konusu etkinliklerin büyük umut tazelediklerini belirterek, "Merkezinde öğrencilerimiz olan, gerek okuldaki başarıları gerekse hayatın gelecek tüm alanlarındaki başarılarını kapsayan yoğun ve iddialı bir hedefler listesi tanımladık. Ve hamdolsun geriye dönüp baktığımızda 6 aylık emeklerimiz böylesi güzel törenlerle zirveye çıkan projelerimiz, Diyarbakır'ın geleceğini ve bu ülkenin geleceğine çok büyük umut ve güven tazeledi." ifadelerini kullandı.

Göreve geldikleri günden bu yana okul öncesi 5 yaş okullaşma oranını yüzde 99'a ulaştırdıklarını kaydeden Güzeloğlu, bunda emeği olan eğitim camiasına teşekkür etti.

Güzeloğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Diyarbakır adına ve sizler adına daha büyük yapacağımız hedef ve projelerimiz var. Bunların da bir tek gayesi var, birlik ve beraberlik içerisinde bu büyük devlet ve milletimizin ferdi olarak her birinizin önce mutlu olması güvenli olması milli ve manevi değerlerine sahip olarak bu ülkeyi geleceğe taşımanın her birinizin yorulmayan bir nefer olmasıdır. Sizlerin özellikle sosyal yönden gelişiminizi sağlamak, yetenekleriniz ortaya koymanız ve her birinizin bu anlamda mutlu olmanız, temel hedefimiz. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Kayapınar'da yaklaşık 10 bin çocuğumuza spor malzemeleri dağıtmıştık. Bugün de müzik ve resim malzemeleri ile kitaplar dağıtıyoruz. Bunlar inanıyorum ki her birinizin mutlu olmasını, güven duymasını ve bizler için Diyarbakır için geleceğimiz için güveneceğimiz zenginliğimiz olan bir birey olmasını sağlayacak."

Güzeloğlu, daha sonra kültür merkezinde açılan müzik sergi salonuna geçti. Burada açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, milletin kaynaklarının milletin geleceği olan çocuklara harcanmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Sergi sonrası açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bugün 10 bin çocuğumuza müzik ve resim malzemelerini dağıttık. En yeni en güzel ve gerçekten her birisine değer katacak mutlu olmasını, yarınlara güvenle bakmalarını, yeteneklerini geliştirerek her birisinin özündeki güzelliği ortaya çıkarmasına katkı sağlayacak bir çalışma. Bir bütün olarak baktığımızda Diyarbakır'ın genelinde her köşesinde bu çalışmalarımız devam ediyor." (Abdurrahman Tetik - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir