• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van`ın akademik başarısını belirleme için sınavlar yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından 4 yıldır yapılan "Van'ın Akademik Başarının Artırılması" projesi alt faaliyetleri kapsamında izleme değerlendirme sınavları yapıldı.

Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada; 2017-2018 eğitim öğretim yılında Van Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla 7, 8, 11 ve12'inci  sınıflarda okuyan yaklaşık 92 bin öğrencinin yapılan bu sınavlardan faydalandığı  belirtildi.

Sınavların, 13 ilçede eş zamanlı olarak uygulacağı belirtilen açıklamada, öğrencilerin bilgi, beceri, zamanı kullanma ve ölçmelerini sağlamalarının değerlendirileceği belirtildi.

Öğrencilerin, kaygı durumunu ve  stres faktörlerini, deneme sınavlarına girerek aşılabileceği belirtilen açıklamada, deneme sınavlarının gerçek sınavların provası olduğu ve öğrencileri gerçek sınava hazırlamak için önemli bir fırsat olduğu ifade edildi.

Açıklamada son olarak, deneme sınavlarındaki temel kazanımın, ölçmeye dayalı hazırlanan sorular ile okulların ve öğrencilerin genel başarı durumlarının ölçülmesinin hedeflendiği belirtildi. (İLKHA)

 

 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir