• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
BM Genel Sekreteri: Alarm seviyesini kırmızıya çıkarıyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, kriz, milliyetçilik, yabancı düşmanlığı ve sosyal eşitsizliğin arttığı dünyayı 2018'de yeni tehlikelerin beklediğini söyleyerek, "2018'in ilk gününde, alarm çalıyorum. Dünyamız için alarm seviyesini kırmızıya çıkarıyorum." dedi.

Guterres, 2017 yılında krizlerin arttığına ve yeni tehlikelerin oluştuğuna dikkat çekerek, "2017 yılının barış yılı olmasını temenni etmiştik, maalesef tam tersi oldu." dedi.

Son yıllarda artan nükleer silahlar ve bunların doğuracağı korkunç sonuçların kendisinde karamsarlığa neden olduğunu dile getiren Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, "Krizleri ancak birlik olursak aşabilir, nefreti yenebilir ve ortak değerleri savunabiliriz. Bunu sadece birlikte yapabiliriz." şeklinde konuştu.

Guterres, iklim değişikliğinin etkileri, artan sosyal eşitsizlik ve insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, "Milliyetçilik ve yabancı düşmanlığı artışa geçti. Buna karşı ancak birlikte mücadele edebiliriz, geleceğimiz buna bağlı. Tüm devlet ve hükümet başkanlarına sesleniyorum: Ortak hedeflerle insanlardaki güven duygusunu yeniden inşa edebiliriz." İfadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir