• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Adıyaman`da Mekke`nin Fethi ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman TPAO konferans salonunda düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programa; AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya ve AGD Bölge Başkanı Fatih Evyapan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında gençlerin ifsat edilmeye çalışıldığının altını çizen Beyazkaya "İnsanlarımızın yıllarca beyinlerinin kalplerinin ifsat edildiğini ve özellikle kadim geleneğimizde olmayan İslam kültüründe asla yeri bulunmayan noel yortusu ve yılbaşı etkinliklerinin yapılarak özden uzaklaştığını görülmektedir. İslam'ın haram kıldığı kumarın 'milli piyango' adı altında meşrulaştırılarak kumara ve kolay yoldan para kazanmaya alıştırılmaya çalışılıyor. Oysaki gençlerimizin İslam'ı yeniden anlama, yeniden yaşamaya Peygamberimizin hayatını anlamaya ne kadar muhtaç olduklarını hatırlatmak gerekiyor. Bu manada Mekke'nin fethi ve Kudüs gecesinin büyük bir öneme haiz olduğunu bilmek gerekiyor." dedi.

Mekke'nin Fethi gecesinde Kâbe ve Mescid-i Aksa'nın daha iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yapan Beyazkaya, "Bu gecenin aynı zamanda hem Mekke'de bulunan Kâbe, hem de Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa iyi anlamak anlamının önemi büyüktür. Maalesef İslam'ın iki kıblesinden Kâbe'nin Müslüman kılıklı siyonist zihniyetli insanların elinde işgal olduğunu, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın ise Yahudi Siyonizm'inin zulüm altında olduğunu görmekteyiz. Ümmetin kurtuluşunun Mekke'nin ve Kudüs'ün yeniden fethi ile gerçekleşecek, bu Fethi gerçekleştirecek olanın da gençlerimizdir." ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Bölge Başkanı Evyapan ise Mekke'nin Fethi ve Kudüs'ün işgali ile ilgi bir konuşma yaptı.

Programın ardından "Peygamberimizin izinde Siyer-i Nebi" sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. (Cemil Özdaş - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir