• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Trump`tan İran ve Pakistan paylaşımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, İran'da yaşanan sokak olaylarıyla ilgili olarak "Artık değişim zamanı" derken, Pakistan'a ilişkin paylaşımında ise "Afganistan'da peşinde olduğumuz teröristlere güvenli liman sağlıyorlar. Artık yardım falan yok!" diye yazdı.

Trump, Twitter hesabından İslam coğrafyasında önümüzdeki zamanlarda nasıl bir yol haritası takip edeceğine dair sinyaller verdi.

İslamabad yönetimini 'terörizme güvenli liman sağlamakla' suçlayan Trump, Pakistan'a yapılan dış yardımı kesme tehdidinde bulundu.

Trump Twitter'dan yazdığı mesajında "ABD aptalca bir şekilde son 15 yılda Pakistan'a 33 milyar dolardan fazla yardım sağladı. Ancak liderlerimizin aptal olduğunu sanan onlar, bize yalandan ve üçkâğıttan başka bir şey vermedi" dedi.

New York Times gazetesi geçen hafta Trump yönetiminin Pakistan'a verilmesi planlanan 255 milyon dolarlık yardımı vermemeyi ciddi şekilde düşündüğünü duyurmuştu.

İki ülke ilişkileri Trump'ın ağustos ayındaki 'Pakistan sıklıkla kaos, şiddet ve terörün temsilcilerine güvenli liman sağlıyor" sözlerinin ardından kötüleşmişti.

Trump son yayınlanan ulusal güvenlik stratejisi belgesinde de "Her yıl Pakistan'a çok büyük miktarda ödeme yapıyoruz. Yardımcı olmalılar" demişti.

Sonrasında İran'daki gösterilere ilişkin bir paylaşım yapan Trump "İran Obama yönetimi ile yaptığı berbat anlaşmaya rağmen her düzeyde kusurlu davranıyor. Muhteşem İran halkı uzun yıllardır baskı altında. Gıdaya ve özgürlüğe açlar. İnsan haklarıyla birlikte İran'ın tüm zenginlikleri yağmalanıyor. ARTIK DEĞİŞİM ZAMANI!" diye yazdı.

İran'ın Meşhed kentinde perşembe günü ülkedeki ekonomik şartları protesto etmek amacıyla gösteriler düzenlenmeye başlanmıştı. Gösteriler, rejim muhalifi protestolara dönüşerek birçok kente yayılmıştı.

Devlet yetkililerinin yaptıkları açıklamalara göre, eylemlerin başladığı geçen perşembe gününden bu yana ülke genelinde 12 kişi hayatını kaybetti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir