• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Almanya`nın Türkiye ile bir problemi var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ile ilişkilerde çok daha iyi bir yıl beklediğini söyleyerek 'Türkiye'nin Almanya ile bir sorunu yok. Ama Almanya'nın Türkiye ile bir problemi var ve Almanya Türkiye'ye saldırmak için fırsatı kaçırmıyor.' dedi.

"Almanya şunu anlamalıdır." diyen Çavuşoğlu, 'Almanya bize doğru bir adım atarsa Türkiye Almanya'ya doğru iki adım atar. Bu zayıflık değil bilakis kalpten gelen bir şey. Ama Almanya Türkiye'yi tehdit ederse Türkiye de buna karşı gerekeni yapar' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Alman haber ajansı DPA'ya bir röportaj verdi. 2018'de Almanya ile ilişkilerin daha iyi olmasını umduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Almanya, Türkiye'ye saldırmak için fırsatı kaçırmıyor. Ayrıca Türkiye ve Erdoğan'ı karalama konusunda çok tehlikeli bir eğilim var. Bu hiç yararlı değil. Bunların Cumhurbaşkanını rahatsız ettiğine inanmıyorum ancak ikili ilişkilere zarar veriyor. Her iki tarafta da nefret uyandırıyor. Neden Almanya ile bir problemim olsun ki? Halen Almanya'nın neden Türkiye ile sorunu olduğu konusundaki soruma dürüstçe bir cevap bekliyorum."

Referandum sürecinde Almanya'da Türkiyeli bakanların yapacağı toplantıların iptal edilmesi üzerine konuşan Çavuşoğlu, "O günlerde olanlar bize Nazi zamanlarını hatırlattı. Bu belki de Nazi zamanında bile yaşanmamıştı. Nazi rejiminin, bu tarz bir toplantıyı veya ziyareti engellediğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin imajına zarar verdiğini belirten Çavuşoğlu, olağanüstü halin işler yola girdiği zaman kaldırılacağını belirtti. Çavuşoğlu, halen tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesinin muhabiri Deniz Yücel dosyasında süreci hızlandırmak için yargıyı cesaretlendirdiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Ancak bize söylenen, durumun karmaşık olduğu ve soruşturmaların sürdüğü. Bu nedenle süreç uzuyor. Bu kişisel bir şey değil. Suçlamalar çok ciddi. 2015 yılından bu yana Türkiye'de gazeteci olarak akreditasyonu yok. Bu nedenle gazetecilik nedeniyle tutuklanmadı ki zaten akreditasyonu yok. Ama kim Türkiye'de tutuklanıyor ya da problem yaşıyorsa Almanya'da kahraman oluyor. Neden? Almanya dünyadaki en büyük insan hakları savunucusu mu? Hayır. Ben Almanya'daki insan hakları ihlallerinden binlerce örnek verebilirim.''

Bakan Çavuşoğlu, Rusya ya da başka ülkelerle oluşturulabilecek olası bir ittifakın Türkiye için AB'ye karşı bir seçenek olup olmayacağı sorusuna, Türkiye'nin hiçbir ülke ya da kuruluşu alternatif olarak görmediğini belirterek "Rusya da Batı'ya karşı bir alternatif değil." yanıtını verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir