28 Şubat Mağdurlarına PARDON NE ZAMAN?
Bylock Kumpası Çözüldü, Mağdurlar Serbest 28 Şubat Mağdurlarına PARDON NE ZAMAN?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın, 11 bin 480 GSM numarasının, kullanıcılarının iradesi dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıklamasının ardından Bylock'u kullanmadıkları anlaşılıp suçsuzlukları ortaya çıkan tutukluların tahliyeleri başladı. Kamuoyu, kumpaslarla dolu dosyalarla yıllardır cezaevinde tutulan 28 Şubat mağdurları için ne zaman Pardon denilecek? diye merakla bekliyor.
Şükrü Tontaş/DOĞRUHABER
FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları suçlamasıyla tutuklanıp, ardından serbest bırakılan mağdurlar aylarca suçsuz yere cezaevi yattıklarını söyledi. İlk etapta Batman`da 115 Bitlis`te 8, Afyonkarahisar`da 11 kişi serbest bırakıldı. Öte yandan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman da serbest bırakılanlar arasında. Kamuoyu, kumpaslarla tutuklanan FETÖ mağdurlarının bırakılmasına sevinirken, 28 Şubat davası ve diğer İslami dava mağdurları için ne zaman pardon denilecek? diye merakla bekliyor.
"FETÖ'NÜN KUMPASIYLA BAŞ BAŞA KALDIK"
Haksız yere tutuklandığını belirten mağdurlardan Molla Şeyhmus Emlük, 6 ay cezaevinde kaldığını söyledi. FETÖ'nün kumpasıyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Emlük, kendisi gibi çok sayıda insanın olduğuna dikkat çekti. Emlük, "Savcılıkta ilk ifademde dedim ki; Sonunda bir pardon ile bunu telafi etmeye çalışacaksınız fakat bu pardon benim hayatıma ve ticaretime mal olacak. Bir pardon beni kurtarmayacak.' Fakat savcı da dinlemedi. Cumhurbaşkanına 2 defa mektup gönderdim. Başbakana ve Adalet Bakanlığı`na gönderdim. Birçok yere başvurdum. Mağduriyetimi dile getirdim." dedi.
"BYLOCK'UN NE OLDUĞUNU DA BİLMİYORDUM"
6 ay boyunca suçsuz yere cezaevinde kaldığını vurgulayan Emlük, "Allah`u Teâlâ bu dar günleri başka insanların başına getirmesin. Bylock iddiasıyla cezaevine girdim. Bylock'un ne olduğunu da bilmiyordum. Bylock'u FETÖ'nün sayesinde öğrendik. Rabbim hakkı ortaya çıkardı. 6 ay mağdur kaldım. Yeni bir iş kurmuşum. İşimden dolayı mağdur oldum. İşim durma noktasına geldi. Borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Ailemiz perişan oldu. Türkiye'de insan hayatı o kadar ucuz ki yukardakiler bunu düşünmüyor mu, savcılar düşünmüyor mu? Her savcı ve hâkim ilk önce cezaevine girmeli ve daha sonra bu görevi yapmalıdır. Türkiye'de insan hayatı bu kadar basit olmaması lazım. Benim gibi çok mağdur vardır. Bu mağduriyetlerin en kısa zamanda giderilmesi lazımdır. Devlet, bunun üzerinde durması lazım." diye konuştu.
"PARDON' DEDİLER BIRAKTILAR"
Batman`ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde imamlık yaptığı sırada Bylock'u kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp serbest bırakılan Faruk Alan, "6 ay önce Bylock`tan alındık. Suçsuz yere yattık. Sonra ‘pardon` dediler bıraktılar. Bu zulümdür." ifadelerini kullandı.
"9 AY BOYUNCA BİZ ONUN SUÇSUZ OLDUĞUNU İSPATLAMAYA ÇALIŞTIK"
Batman Üniversitesi`nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışırken Bylock'tan tutuklanan Hasan Demir`in ağabeyi İsmail Demir de, kardeşinin suçsuz olduğunun ortaya çıkmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. Demir, "Öncelikle Rabbime şükürler olsun böyle bir günü bize yaşattığı için. Kardeşim Hasan Demir yaklaşık 9 ay önce sözde Bylock kullandığı iddiası ile tutuklandı ve 9 ay boyunca biz onun suçsuz olduğunu ispatlamaya çalıştık. Allah`a çok şükür sonunda mağduriyeti ve suçsuz olduğu ortaya çıktı." diye belirtti.
BİTLİS'TE DE BYLOCK MAĞDURU 8 KİŞİ TAHLİYE OLDU
Tahliye haberlerinin duyulmasının ardından aileler cezaevlerinin önüne akın ettiler. Bu kapsamda, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Bitlis'te de 8 kişi tahliye edildi. Tahliye öncesi aileler, Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu`nun önünde toplanmaya başladılar. Aşırı soğuğa rağmen aileler, saatlerce cezaevinin önünde yakınlarının çıkmasını beklediler. Tahliyelerin başlamasıyla birlikte cezaevi önünde sevinç manzaraları oluşurken, yakınlarını alan aileler, evlerinin yolunu tuttular. 3 aydır suçsuz bir şekilde cezaevinde olduğunu belirten Mehmet Cüneyt Acar, bir an önce bu mağduriyetlerin son bulmasını umut ettiklerini söyledi. Suçsuz yere cezaevinde yatmanın kendilerini üzdüğünü dile getiren Serhat Kızılkaya, Allah'ın, adaleti tecelli ettirdiğini ifade etti. Cezaevi önünde bekleyen ailelerse yakınlarının suçsuz olduğunun anlaşılması ve tahliye olmalarının kendilerini mutlu ettiğini, başından beri yakınlarının FETÖ ile bağlantılarının olmadığına inandıklarını dile getirdiler.
AFYONKARAHİSAR`DA 11 TAHLİYE
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, birçok kişinin cep telefonuna 'Mor Beyin' isimli programla FETÖ'nün kullandığı ByLock programının yönlendirildiğini açıklamasından ardından harekete geçen Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. İnceleme sonrasında Mor Beyin tarafından yönlendirilen ByLock dışında haklarında başka hiçbir delil olmayan 11 tutuklu şahıs gece saatlerinde tahliye edildi.
SAADET PARTİLİ YÖNETİCİ DE SERBEST
ByLock kullandığının tespit edilmesi gerekçesiyle tutuklanan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman hakkında, “FETÖ terör örgütü üyeliği” suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlanmıştı. ByLock listesine Mor Beyin tuzağı ile girdiği anlaşılan Yaman da tahliye edildi. Yalova Cumhuriyet Savcılığı da yeni listelerle ilgili inceleme başlatıldığını duyurmuştu.
CUMHURİYET GAZETESİ ÇALIŞANI EMRE İPER DE TAHLİYE EDİLENLER ARASINDA
Cumhuriyet gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper tutuklululuğun 267. gününde tahliye edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Mor Beyin' programının altına yerleştirilen programları kullanmaları nedeniyle iradeleri dışında ByLock IP'lerine yönlendirilen 11 bin 480 kişiden biri olan Cumhuriyet gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.