• DOLAR 32.521
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2421.709
  • ...
“Yılbaşı rezillikleri durdurulmalı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

TESSEP il koordinatörlükleri tarafından İstanbul, Adana, Batman ve Elazığ`da yılbaşı rezillikleri ile ilgili basın açıklaması yayımlandı. Basına gönderilen açıklamalarda yapılan etkinliklerin ahlaki yozlaşmaya sebebiyet verdiğine değinildi. Yılbaşında yapılan rezilliklerin durdurulması çağrında bulunulan açıklamalarda halkın bilinçlendirilmesi gerektiği de belirtildi.

 “BİR AN ÖNCE YILBAŞI ADI ALTINDA YAPILAN BU REZALETLERİ DURDURUN”

Yılbaşı adı altında yapılan rezaletlere dur denilmesi gerektiğini belirten TESSEP İstanbul Koordinatörü Meryem Kiraz, “Yılbaşı adı altında yapılan rezaletleri kınıyoruz. Bir an önce bu kutlamaların durması için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Yılbaşı kutlamaları malum olduğu üzere Hristiyanların kutladığı sözde İsa( as) doğum günü adı altında başlamış, bu kutlamalar tüm dünyaya yayılmış ve özellikle halkı Müslüman olan ülkelerde dahi gayri Müslimlerin kutlamalarından geri kalmayacak şekilde kutlanır olmuş. Özellikle gençlerin eğlence adı altında kadın erkek müşterek ortamlarda raks edip, içki ve uyuşturucu bulabilecekleri ortamları rağbet merkezleri haline getirmekteler. Medya ve basın bu işin maddi karşılığından dolayı gönüllü tellallığını yapmakta gündem bir ay öncesinden yılbaşı olarak ayarlanmakta. Diziler, reklamlar bu minvalde yayınlanıp bir bilinçaltı erozyonu oluşturulmakta. Artık günler öncesi yılbaşı gecesi tatile nereye gidilecek, neler yenilecek imajı verilerek insanlara bir psikolojik baskı oluşturmakta. Bizler TESSEP olarak derneklere, vakıflara, kültür merkezlerine ve insanlığı kurtarma adına çaba sarf eden yazarlara akademisyenlere medya ve basına sesleniyoruz. Bilinçli, fedakâr, azimli bir nesil yetiştirmek için çaba ve gayret sarf edelim. TESSEP olarak hulasa diyoruz; insaf, vicdan ve uhrevi cihetiyle kaygısı olan ülke yöneticilerimize sesleniyoruz bir an önce yılbaşı adı altında yapılan bu rezaletleri durdurun.” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK GENÇ ALKOLLE, BAĞIMLILIK YAPAN MADDELERLE BU ORTAMLARDA TANIŞIYOR”

Yılbaşı etkinliklerini bir felaket olarak yorumlayan TESSEP Adana Temsilcisi Şehadet Ekici, “Ülkemizde her sene yılbaşı etkinliği adı altında kutlamalar hazırlanmakta ve Müslüman halk kutlamaya teşvik edilmektedir. Yüzeysel olarak ele aldığımızda bile gördüğümüz tek şey ‘ahlaki yozlaşma!` oluyor. 'Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o onlardandır' buyuruyor Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa... Müslüman bireyler olarak bu hadisi şerifi unutmaz, hatırlar ve hatırlatırsak alkol bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığı, kumar bağımlılığı, alışveriş bağımlılığı gibi hastalıklara yol açan bir geceden de kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabiliriz” dedi.

“BU ALANDA DA HAKLI MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ”

Yılbaşı etkinliklerinin kapitalizmin değirmenine su taşıdığına değinen TESSEP Batman Koordinatörü Arzu Demir, “Yılbaşında yapılan eğlenceler, TV programları haramlar ve günahlar arasında tertiplenmektedir. Özellikle televizyonlarda, billboardlarda yayınlanan temalarla, bu işin meşru olduğu Müslümanlara aşılanmaya çalışılmaktadır. Yeni yetişen nesil kendi öz varlığından uzaklaşıp Batı`nın hayat tarzına alıştırılmaktadır. Gayrimüslimlere uymama ve muhalefet etme hususunda birçok ayet ve hadisler olmasına rağmen Müslümanlar neden bu bataklığın içine giriyor? Yılbaşını kutlamak İslam ümmetinin şahsiyetinin erimesi anlamına gelir.” şeklinde konuştu.

“MÜSLÜMAN NOEL KUTLAMAZ!”

Yılbaşı kutlamalarının kapitalizme hizmet eden önemli küresel bir faktör haline geldiğine değinen TESSEP Elazığ İl Koordinatörü Esra Duyu, “Tüm dünyada yılın son günü adeta nefsani tüm isteklerin yerine getirildiği, hazzı doyurmaya yönelik her türlü hareketin mubah sayıldığı, bir tüketim ile bayram anlayışı hakim olmuştur. Tüm manevi değerlerimize ters olan ve gittikçe bizi başkalaştıran bu tür asimile ve dejenere eden tüm davranışların karşında durmalıyız. Bizler, yüreğinde İslam coğrafyasının tüm insanları için kor ateş taşıyan Müslümanlar olarak; bu oldukça rahatsız eden dejenere olma haline; dur! diyoruz. Müslüman Noel Kutlamaz! Tüm halkımızı Noel`e karşı çıkmaya, bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir