• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Urfa Yemekleri Unutulmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren Geleneksel Mutfak Müzesi’nde 15-50 yaş arası en az ilkokul mezunu bayanlara yönelik ücretsiz olarak verilecek olan kurs, Nisan ayında başlıyor.

Kursa katılmak isteyen bayanlar, müracaatlarını gerek Belediye Başkanlığı 6. kattaki Sosyal APK Birimi’ne gerekse de Yıldız Meydanı’nda yer alan Geleneksel Mutfak Müzesi’ne şahsen ve telefonla yapabilirler.

Geleneksel Mutfak Müzesi’nde konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, kurs hakkında basın mensuplarına bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

Haftada 2 gün 3’er saat şeklinde 10’ar kişilik gruplara yönelik başlatılacak kursta, ev hanımlarına hafta içi, çalışan bayanlara ise hafta sonu bayan eğitmenler eşliğinde kurs verilecek.

Şanlıurfa’da yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Hacıbanlar Evi`ni satın alarak restorasyon işlemlerini tamamladıktan sonra mekanı “Geleneksel Mutfak Müzesi”ne dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Yücetepe, “Kentin geleneksel mutfak kültürünü Dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmayı amaçlayan Urfa Mutfak Müzesi’nde geçmişten günümüze oluşan eski mutfak malzemeleri sergileniyor. Urfa mutfak kültürünün önemli örnekleri olan objelerin Urfa yöresine özgü kıyafetler giymiş mankenler yardımıyla canlandırıldığı Geleneksel Mutfak Müzesi’ni başta Urfalılar olmak üzere herkesin gelip ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Şanlıurfa Belediyesi olarak tarihi geçmişe, geleneklere, halkın örf ve adetlerine, kültürel ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Yücetepe, yapılan koruma ve onarım çalışmalarının bu hedefte sürdürüldüğünü kaydetti.
Kentin tarihi dokusuna uygun motiflerin işlendiği Urfa Mutfak Müzesinin aslına uygun bir şekilde restore edildiğini ifade eden Yücetepe, son dönemlerde bu tip evlere ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Yücetepe, “5 odalı, içerisinde 2 su kuyusu bulunan ve geniş avlusu ile Tarihi Urfa Evleri`nin vazgeçilmez örneklerinden biri olan Hacıbanlar Evi’ni herkesin gelip görmesini istiyoruz. Mekânda, Urfa mutfağını önce Türkiye daha sonra dünyaya tanıtmayı planlıyoruz. Fıskiyeli havuz ve yoğun desenli cepheleriyle konuklarını farklı bir atmosfere taşıyan Urfa Mutfak Müzesi Ulu Cami’nin güneyinde Yıldız Meydanı ile kesişen sokakta yer almaktadır. Bundan sonra misafirlerimizi bu mekânda ağırlamaktan gurur duyacağız” şeklinde konuştu.

Geleneksel Mutfak Müzesinin odalarını basın mensuplarına gezdiren Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, sergilenen odalarda ön plana çıkarılan örf ve adetlerimize dikkat çekti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir