• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TÜBİTAK Mucitleri Ödülleri Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi tarafından bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi başkanlık salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye girenler büyük sevinç yaşadı. Bursa bölgesinde yer alan Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova’dan Temel Fizik ve Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih, Bilgisayar, Biyoloji ve Coğrafya dallarında yarışmaya katılan 250 projeden 51’i finalde sergilenmeye hak kazandı. Final seçmeleri ise 20-22 Mart 2012 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi`nde sergilenen bu 51 proje arasından gerçekleştirildi.

Finale, dört farklı dalda birincilik ödülüyle Işıklar Askeri Hava Lisesi damga vururken, Bilgisayar alanında Özel Nilüfer Fen Lisesi, Biyoloji alanında Özel Balıkesir Fırat Fen Lisesi ve Işıklar Askeri Hava Lisesi, Coğrafya alanında Kütahya Özel Yavuz Selim Anadolu Lisesi, Temel Fizik alanında Işıklar Askeri Hava Lisesi, Uygulamalı Fizik alanında Hürriyet Anadolu Lisesi, Kimya alanında Işıklar Askeri Hava Lisesi, Matematik alanında Işıklar Askeri Hava Lisesi, Sosyoloji alanında Afyonkarahisar Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Tarih alanında ise Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Törende konuşan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Muhlis Özkan, geleceğin genç araştırmacı ve bilim insanlarını teşvik etmek istediklerini belirterek, “Bu organizasyonlar gençlere güç verir. Bilimsel araştırma kültürünün yaygınlaştırılması ve yöntemlerinin etkin bir biçimde yaşamın her alanında etkin bir biçimde kullanılması geleceğimiz açısından önemlidir.” dedi.

İlk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyelerle birlikte TÜBİTAK tarafından para ödülü de verildi. Birinci seçilen projelerden 10 tanesi, Ankara’daki finallerde Bursa Bölgesi`ni temsil edecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir