• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Göktaş Hoca`ya yönelik saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş'ın katılımıyla Erzurum Atatürk Üniversitesinde düzenlenen "Modernizm ve İslam" konulu konferansa, kendilerini "ülkücü" olarak tanıtan bir grup tarafından basılması ve katılımcıların darp edilmesine yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Mehmet Göktaş'ın, Hz. Muhammed'in hayatının tatbiki ve kardeşliğin pekişmesi için önemli mesajlar veren ender ve değerli bir şahsiyet olduğuna vurgu yapılan açıklamada, kendini bilmez bir grup kibirli ve cahilin çirkin girişiminin başarıya ulaşamayacağı belirtildi.

Saldırıda ihmali olan kolluk kuvvetlerinin, saldırganların ve arkasındaki zihniyetin açığa çıkarılması, gerekli cezaların verilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, saldırganların mensup olduğu taraflarca teşhir edilip, Göktaş Hoca'dan ve kamuoyundan özür dilemesini beklediklerinin altını çizildi.

Göktaş Hoca'nın her platformda Hz. Muhammed'in ırkçılığı ayaklarının altına alarak bunu uyandıranın lanete uğrayacağını dile getirdiği hatırlatılan açıklamada, "Mehmet Göktaş Hocamız, gerek platformumuz, gerek diğer platformlara değerli katkıları olmuştur. İslam'ın yaşanması, Peygamber Efendimizin hayatının tatbiki ve kardeşliğin pekişmesi için önemli mesajlar veren ender ve değerli bir şahsiyettir. Ayrıca bu alanda ve birçok alanda birbirinden değerli eserler meydana getirmiştir. Peygamber Efendimiz, ırkçılığı ayaklarının altına alarak bunu uyandıranın lanete uğrayacağının altını çizmiştir. Değerli hocamız da bunu meydanlarda açıkça dile getirmiştir. Büyük bir cesaretle bir İslam âlimine yakışır bir şekilde bütün dünyaya çağrı yaparak görevini yerine getirmiştir." denildi.

"Bir grup kendini bilmezin bu hareketi, Müslümanların kardeşliğine asla zarar veremeyecektir"

Çirkin girişimin başarıya ulaşamayacağına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Göktaş Hocamızın programda olduğu bir esnada böyle bir girişimin olması asla kabul edilemez. Saldırı esnasında kolluk kuvvetlerinin ve kamuoyunun önünde bazı kardeşlerimiz darp edilmiştir. Planlı bir girişimin olduğu açıktır. Kendini bilmez bir grup, kibirli ve cahilin bu çirkin girişimi başarıya ulaşamayacaktır. Bu provoke ve kaos girişimleri, sonuçsuz kalacaktır. Herkes bilmelidir ki bir grup kendini bilmezin bu hareketi, Müslümanların kardeşliğine asla zarar veremeyecektir. Herkes üzerine düşen vazifeyi yapmak suretiyle böylesi provokatif girişimlerin önüne sağduyulu geçilebileceğini hatırlatmak isteriz. İçişleri Bakanlığınca, kamuoyunun vicdanının rahatlaması adına bu menfur saldırıda ihmali olan güvenlik görevlilerinin, kendini bilmez, kibirli, cahil bu insanların ve arkasındaki zihniyetin açığa çıkarılması, gerekli cezaların verilmesi gerekir. Ayrıca bu cahil insanların, mensup oldukları taraflarca teşhir edilmesi, hocamızdan ve kamuoyundan özür dilemelerini bekliyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir