• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
STK`lar HÜDA PAR`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

STK temsilcilerinden oluşan heyeti, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti. STK temsilcilerini İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz ve partililer karşıladı.

Parti binasında gerçekleşen ziyaretin gündeminde Kudüs vardı. Kudüs'ün ümmeti birleştirecek bir unsur olduğunu ve ümmeti ilgilendiren meselelerin süreç içerisinde unutturulmaya çalışıldığı belirtilen konuşmalarda, Müslüman halkın Kudüs davası için, ölüme bile hazır olduğu ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın; " İş, elinde yetki bulunan makamlarındır. Yetki makamında bulunan hükümet bir STK gibi açıklama yapıyorsa bu bir sıkıntıdır. Çünkü onlar icra makamında oldukları için somut adımlar atmaları gerekmektedir." dedi.

Terör örgütünün Ankara'da Büyükelçiliğinin ne işi var

Hükümetin israile yönelik söyledikleri 'israil bir terör devletidir' söylemine katıldıklarını ifade eden Yalçın; " PKK, PYD, İŞİD'de de Terör örgütü diyorsunuz. Peki, Ankara'da terör örgütlerinin elçilikleri olur mu? Yok, olamaz. Bu da Terör örgütü ise -ki bize göre dünyanın en azılı terör örgütü israildir - o halde Türkiye'deki varlıklarına bir an önce son verilmelidir." dedi.

Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyaya israilin terör örgütü olduğunu söylemeniz çok değerlidir, kıymetlidir. Fakat İsrail'in halen büyükelçiliği Ankara'da duruyor ise, ticari, askeri ve diplomatik ilişkiler devam ediyorsa, durup düşünmek lazım. Mavi Marmara da aynı akıbete uğramıştı. Söyleme gelince tamam eyvallah, ama eyleme gelince yok. Muhalefet partileri, STK'lar, Halk söylüyor, meydanlar söylüyor, ama siz icra makamındasınız. Sizin bu söylemleri, uygulamaya koymanıza lazım. Doğusuyla, batısıyla Kudüs Filistin'in başkentidir"

Ziyarete katılan Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ise, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) almış olduğu "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" kararının yetersiz olduğunu, ancak alınan kararların da büyük bir devrim niteliğinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Coşun, "Türkiye Amerika'yı karşısına alarak büyük risk aldı. Bu konuda yetersiz görürüz, daha ilerisini isteriz. Bunlar aşama, aşama olması gereken işlerdir. Ama yetki makamı gözle görülür, somut adımlar atarsa, bizleri memnun edecektir elbette. Halk dünden bu işe razı, hayatlarını ortaya koymaya hazırlar. Temennimiz odur ki, İnşaAllah her şey daha güzel olsun." şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar ise; Ümmeti ilgilendiren konuların süreç içerisinde unutturulmaması gerektiğine değinerek, " Kudüs'ü kurtarmaktan çok ziyade, belki Kudüs bizi bir araya getirir. Kudüs ümmetin ortak davasıdır." dedi.

Ziyaret, STK temsilcilerinin, HÜDA PAR İl Başkanı Yalçın'ı Pazar günü yapacakları Kudüs mitingine de davet etmesinden sonra son buldu.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir