• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Cuma'da "İslam'da Kavmiyetçilik Yoktur" Konusu İşlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da camiler bu hafta da cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Bu hafta hutbelerde " İslam'da kavmiyetçilik yoktur" konusu ele alındı.

 

Hutbede, toplumlar arasındaki birlik ve dayanışmayı yok etmesi, zulüm ve sömürüye neden olmasıyla ırkçılık, milliyetçilik ve kavmiyetçiliğin İslâm Dininde kesin bir biçimde yasaklandığı belirtilerek, İslâm'a göre üstünlüğün ancak takva olduğu kaydedildi.

 

Allah'u Teâlâ'nın Hucurât Suresi 13. Ayette: "Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır" buyurduğu belirtilerek, nesep ve ırkın övülme kaynağı olamayacağı ve tek övünç kaynağının iman olduğu anlatıldı.

 

Hz. Peygamber'in (SAV), cahiliye devrinde olduğu gibi neseple, soyla, şan ve şerefle övünmeyi, baba ve atalarla büyüklenmeyi yasaklandığına dikkat çekilen hutbede, Hz. Peygamber'in (S.A.V.), Veda haccında, haram ayda ve haram belde Mekke'de, 124 bini aşkın sahabeye irad ettiği Veda hutbesinde: "Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Dikkat ediniz. Hiç bir Arab'ın Arab olmayana, Arap olmayanın da Arab'a, hiçbir kırmızı tenlinin siyaha, siyahın da kırmızı tenliye takvadan başka hiç bir üstünlüğü yoktur. Şüphesiz Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır" buyurduğu kaydedildi.

 

Hutbede Hz. Peygamber'in şu hadisiyle tamamlandı: "Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem de topraktan yaratılmıştır. İnsanlar, babaları ve dedeleri ile övünmekten vazgeçsinler. Çünkü atalarla övünmek Allah nazarında küçük bir karıncadan daha değersizdir." (Masum Günaydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir