• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Haftasonu Havalar Nasıl Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Amasya, Tokat, Sinop ve İnebolu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu`da yer yer sis hadisesi bekleniyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu`da yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KAR ERİMELERİ UYARISI-

Hava sıcaklığında beklenen artış nedeni ile yerde kar örtüsü bulunan kuzey, iç ve doğu bölgeler ile yüksek kesimlerde kar erimeleri görüleceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık şöyle tahmin ediliyor:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (En düşük 6 – En yüksek 18)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (En düşük 0 – En yüksek 14)

İZMIR: Az bulutlu ve açık (En düşük 9 – En yüksek 22)

ADANA: Az bulutlu ve açık (En düşük 6 – En yüksek 24)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (En düşük 13 – En yüksek 24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (En düşük 6 – En yüksek 12)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (En düşük -10 – En yüksek 2)

VAN: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (En düşük -7 – En yüksek 2)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (En düşük -1 – En yüksek 16)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop ve İnebolu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANKA

Bu haberler de ilginizi çekebilir