• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Umut Kervanı depremzedelere konteynır dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Irak Kürdistanı'nın Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında meydana gelen 7,3 şiddetindeki depremin yaralarını sarmak için seferber olan Umut Kervanı Vakfı, İran Kürdistanı'ndaki deprem bölgesinde, birçok depremzedeye gıda yardımının yanında konteynır yardımında bulundu.

Umut Kervanı heyeti, özellikle küçük çocukların bulunduğu ve dışarda kalarak derme çatma çadırlarda hayat mücadelesini veren depremzede ailelere konteynır dağıttı.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, depremde zarar gören birçok aileye vakıf olarak konteynır alarak dağıttıklarını belirtti.

Çınar, "Şu an birçok aileye konteynır almaya çalıştık. Arkamızda gördüğünüz konteynır Umut Kervanı Vakfının alıp, depremde zarar gören kardeşlerimize yapmış olduğumuz yardımlardan biridir. Bu kış soğuğunda kardeşlerimizin daha fazla zarar görememesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tüm Müslümanlara sesleniyorum. Şu gördüğünüz basit çadırlarda bu kardeşlerimizin üzerinde kışı geçirtmeyelim. Bu bela ve musibetler bugün burada, yarın başımıza da gelebilir." dedi.

"Kıyası nefs, mizani adalettir" diyen Çınar, şunları söyledi: "Yani kişi kendi nefsini başkasıyla kıyasladığında, adaletle hüküm verebilir. Bizde Müslümanlar olarak, bu kardeşlerimizi kışın zorlu şartlarından kurtulması için yardım yapmaya devam edeceğiz ve yapmamız lazım. Burada büyük tahribatlar olmuş. Buradaki kardeşlerimiz çok misafirperverdirler. Cömerttirler, cana yakın insanlardırlar. Fakat tabii olarak başlarına gelen bir musibettir. İnşallah onları itikadımız ve kardeşliğimiz gereği yardımsız bırakmayacağız."

Son olarak Çınar, kendilerine kolaylık sağlayarak, yardımcı olup, tespit edilen ailelere dağıtma esnasında kendilerine yardımcı olduklarından dolayı Hilal Ahmar (İran Kızılayı) Urumiye Müdür Yardımcısı Doktor Halil Muhtari ve ekibine teşekkür etti.

Umut Kervanı Vakfının ikinci kez yardımlarından dolayı teşekkür eden Davet Islah Cemaati yetkililerinden Mamoste Ahmet Bahrami, içerde ve dışarda kendilerine yardım eden Müslümanlara özellikle de Umut Kervanı Vakfına teşekkür ederek, "İçerde ve dışarda bizlere yardım eden Müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bize yardımda zorluk çeken bütün kavimlere ve milletlere teşekkür ediyorum. Kırnmanşah, Serpol  Zahap, Selas Babacani, Cevanrut ve çevre köylerinde bir deprem musibetini yaşadık. Yardım eden kardeşlerimizden Allah razı olsun. Umut Kervanı Vakfı Türkiye Kürdistanı'ndan, İstanbul, Van'dan gelerek bizlere yardımda bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Hem nakdi, hem gıda ve battaniye, hem de konteynır yardımında bulundular. Depremden bu yana ikinci defa bizlere yardımda bulunuyorlar. Türkiye'deki bütün illerindeki şubeleriyle bizim için seferber oldular. Baş, göz üstüne gelmişler. Tekrar kendilerine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir