• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İzmirde KCK Operasyonu: 37 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova ve Kadifekale semtinde son günlerde meydana gelen kundaklama ve molotoflu saldırı olaylarının ardından çalışma başlattı.
 
Polis kameralarının tespit ettiği görüntülerin incelenmesinin ardından gösterilere katılan kişilerin kimlikleri belirlendi. Geçen Salı günü sabah saatlerinde Bornova, Konak, Karabağlar, Buca, Menemen ilçelerinde yapılan baskınlarda 37 kişi gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin Nevruz kutlamaları sırasında çeşitli eylemler hazırlığında oldukları ve çok sayıda yasa dışı gösteriye katıldıkları ileri sürüldü.
 
Gözaltına alınan zanlıların, vatandaşlara ait ev, işyeri ve araçlara, MHP binasına ve PTT şubelerine molotof kokteyli ve ses bombası atılması eylemlerine katıldıkları belirlendi. Zanlılardan N.B., H.İ., F.İ. ve S.İ.`nin KCK`nın sözde gençlik yapılanmasında ön plana çıkan isimler olduğu, bu kişilerin gözaltına alınmasıyla İzmir`de düzenlenen Nevruz kutlamalarında herhangi bir olay yaşanmadığı belirtildi.
 
Gözaltına alınan zanlılardan E.D. ve F.Ş.`nin Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğu ve KCK`nın sözde Bornova gençlik yapılanmasını yönettikleri ileri sürüldü. Her iki zanlının da eylem yapmak üzere İzmir`e geldiği, Kadifekale semtinde içinde 6 yolcu bulunan belediye otobüsünün molotof atılarak yakılması, korsan gösteri gibi eylemlere karıştıktan sonra Antalya`ya geri döndüğü tespit edildi. Zanlılarla birlikte 4 molotof kokteyli, havai fişekler ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.
 
Gözaltına alınan 37 zanlıdan küçük yaştaki 7 kişi ile birlikte 12 zanlı adliyeye sevk edilmiş ve 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Emniyetteki sorgulamaları devam eden diğer 25 zanlı sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi

Bu haberler de ilginizi çekebilir