• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Vatan ve Milliyet GERÇEKTEN Satıldı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Altaylı geçtiğimiz hafta, Doğan Grubu’nun medya varlıklarıyla ilgili satışlarda alıcılara son dakikada sürekli yeni şartlar sunduğunu, alıcıları adeta bıktırdığını yazmıştı. Altaylı’ya göre Doğan, medya varlıklarını satmak istemiyor hem alıcıları hem de hükümeti oyalıyordu.

Altaylı’nın yazısı yeni kurumuşken Doğan Grubu sürpriz biçimde Milliyet ve Vatan’ı sattığını açıkladı. Alıcılar da herkes için sürprizdi; Karacan&Demirören…

Çok daha büyük grupların ve ciddi alıcıların talip olduğu biliniyor. Bu taliplilere çıkartılan son dakika zorlukları, yeni şartlar da herkesin malumu.. Sürpriz alıcılara sürpriz satış oldukça enteresan geldi herkese.. Aslına bakarsanız çoğu kişi bu satışın “fason” olduğunu düşünüyor.

Zaten ödeme takvimine bakıldığında düşük bir peşinat gözüküyor ve asıl ödemeler SEÇİMDEN SONRASINA bırakılmış..

Doğan’ın seçim sonrası önünü görmek istediği satışı bu nedenle geciktirdiği zaten bilinen bir durum. Ödeme takvimine bakıldığında Doğan’ın seçim sonrası satışı geriye çevirmesi hayli mümkün gözüküyor.

Satışın fason olduğuna ilişkin bir diğer gösterge de Milliyet ve Vatan yöneticilerinin tavrı. Hepsi gayet rahat gözüküyorlar. Kendilerine haber verilmeden böylesi bir satışta Doğan Grubu yöneticilerinin nasıl çıngar çıkarttığına geçmişte şahit olduk. Bırakın böyle bir satışı, kurumsal değişiklikler, birleşmeler hatta bir yöneticinin işine son verilmesi Doğan Grubu’nda içeride inanılmaz fırtınalara neden oluyor.

Bu sefer Hasan Cemal’in sinek kanadı gürültüsü kadar duyulan tepkisi dışında bir tepkiyle karşılaşılmadı. Herkes “düzen eskisi gibi devam edecek” havasında…

Tıpkı bir zamanlar Vatan’ın patronunun Doğan olduğunun bilinip de herkesin patron başkasıymış gibi davranması gibi..

PEKİ NEDEN?

Doğan Grubu’nun seçimde takınacağı tavır oldukça kritik. Grubun gönlünden AKP’nin mümkün olduğu kadar zayıflaması geçiyor. 330’un altı bir tablo isteniyor. Eskiden CHP&MHP koalisyonu üzerinde duruluyordu ancak gelinen süreçte bu hedef gerçekçi olmadığı için hedef Yerse satışı ’nin 330’un altında tutulması.

Bunun için hem CHP’ye hem de MHP’ye medya desteği gerekiyor. Özellikle CHP’nin seçim öncesi açıklayacağı yolsuzluk belgelerinin köpürtülebilmesi için.

Bugüne kadar bu köpürtmeyi hep Vatan ve Milliyet yaptı. Ama Doğan Grubu seçim öncesi böyle bir gerilim yaparsa seçimden sonra Başbakan Erdoğan’ın şiddeti görülmemiş biçimde sert olacaktır.

Bu yüzden İKİ TETİK; VATAN&MİLLİYET el değiştirmeliydi. Ve tombaladan iki patrona, küçük peşinat seçimden sonraya yayılmış taksitlerle ama gazetelerin yazı işleri kadroları tamamen korunarak sözde devredildi.

Normalde Doğan’ın asla feda etmeyeceği kritik isimler var. Özellikle Milliyet’te… Ama hepsi sözde yeni patrona devredildi. Hiçbiri de itiraz etmiyor. Çünkü dediğimiz gibi hepsi sözde…

Milliyet ve Vatan seçim sürecinde AKP’ye karşı kullanılacak ve faturayı da Doğan ödemeyecek. Kağıt üzerinde iyi hesap…. Ama yerse…

Postmedya

Bu haberler de ilginizi çekebilir