• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
IKYB`den tartışmalı karar… Ezidilerin maaşı kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IKBY Peşmerge Bakanlığı, "verilen talimatları yerine getirmedikleri" gerekçesiyle Musul'un Sincar ilçesindeki yaklaşık 15 bin Ezidi Peşmergenin maaşlarını ve her türlü askeri desteğini kesti.

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, yaptığı açıklamada, Irak ordusu, federal polis ve Haşdi Şabi'den meydana gelen ortak güçlerin 16 Ekim'de Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelere başlattığı operasyonun ardından Sincar'daki Peşmerge güçlerine "kendilerince belirlenen bölgelere çekilmeleri talimatı" verdiklerini ancak Ezidi Peşmergelerin bu talimatı yerine getirmediğini  söyledi. 

Bu gelişmenin ardından Kasım Şeşo komutasındaki Şengal (Sincar) ve Haydar Şeşo komutasındaki Ezidhan Savunma Gücü ile her türlü bağlarını kestiklerini kaydeden Hikmet, "Her iki komutanlık da Haşdi Şabi ve Irak ordusuyla kalmayı tercih etti." dedi.

Ezidiler iddiaları yalanladı

Öte yandan Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Haydar Şeşo ve Şengal Komutanlığı Komutanı Kasım Şeşo yaptıkları açıklamada bölgelerini de terketmediklerini ama Haşdi Şabi ile işbirliğinde de bulunmadıklarını ifade ederek maaşların ödenmesi gerektiğini belirttiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir