• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Gaziantep`te `İslam`da Sünnetin Önemi ve Aile` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Gönüllü Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen "İslam'da Sünnetin Önemi ve Aile" konulu konferansta, İslam'ın aileye büyük önem verdiği vurgulandı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans, İbrahim Büyük Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Gönüllü Kuruluşları Platformu adına İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Kölemen'in açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, Hz Muhammed'in hayatından bazı kesitler sundu.

Bir Müslüman'ın en büyük hedefinin Allah'ın rızasını kazanmak olması gerektiğini belirten Akşit, bu konuda Müslümanların gayret içerisinde olmaları, hiçbir zaman iyiliği emretme ve kötülükten alıkoyma görevini terk etmemeleri gerektiğini vurguladı.

İslam'da evliliğin önemine değinen Akşit, "Evlenmekten maksat, insan neslinin devamını sağlamaktır. İşte, evlenen insan Allah'ın koyduğu bu nizama uyuyor. Bu iradeyi gerçekleştirmek için vesile oluyor ve çok kazanıyor." dedi.

Hz. Muhammed'in, helali olmayan hiçbir kadınla el sıkışmadığını anlatan Akşit, onun, Müslümanları da bu konuda uyardığının altını çizdi.

Akşit, "Peygamberimiz, hayatı boyunca hep insanları kazanmak ve İslam dinine girmelerini sağlamak için uğraştı. Müslümanların da bu konuda azimli olmaları gerekiyor. Hiçbir zaman 'iyiliği emretme, kötülüğü yasaklama' görevini bırakmamalısınız." şeklinde konuştu.

Konferans, yapılan duanın ardından sona erdi.

Konferansa; Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve müftü yardımcılarının yanı sıra Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir