• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
"Hadisler olmadan Kur`an-ı Kerim`i anlayamayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliliye Belediyesi tarafından İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit'in sunumuyla "Peygamber Efendimizin Hayatı" konulu konferans düzenlendi.

Milli Eğitim Konferans Salonunda gerçekleşen program, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra katılımcılara hitap eden, İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, Hz Muhammed'in hayatından kesitler sunan bir konuşma yaptı.

"İslam'ın ana kaynağı Kur'an'ı Kerim'dir."

İslam'da hadislerin önemine değinen Akşit, ana kaynağın Kur'an-ı Kerim olduğunu, Hz Muhammed (sav) hadisleri olmadan ise Kur'an-ı Kerim'in layıkıyla anlaşılamayacağını ifade etti.

Akşit, "Bir mümin olarak bizim bakacağımız ilk şey Kur'an-ı Kerim'dir. Allah (cc) Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: 'Şu kitap ki biz onu indirdik. Bu mübarek bir kitaptır. Öyleyse o Kur'an'a uyun! Aksi davranmaktan Allah'ın emirlerini çiğnemekten sakının.' Allah (cc) Peygamberleri seçip göndermiştir. İnsan çok gayret etmekle ve çok çalışmakla peygamber olmaz. Allah seçecektir. Tabi seçtikleri de en akıllı ve zeki insanlardır. En üstün vasıflı kimselerdir.  Onlar bizim aramızda, bizim gibi yerler, içerler, evlenirler, bize yardımcı olsunlar diye gönderilmişlerdir. İşte Kur'an-ı Kerim ümmeti Muhammed'e gönderilen en son kitaptır. Allah Kur'an-ı Kerim'de diyor ki: 'O size ne dediyse onun sözünü kabul edin. Sakın itiraz etmeyin, teslim olun, boyun eğin, böyle olursa o zaman dünyada mutlu olursunuz, ahirette de mutlu olursunuz." dedi.

"Hadisler olmazsa Kur'an-ı Kerim'i anlayamayız"

Günümüzde hadislere ihtiyaç duymadığını öne süren kimselerin olduğunu söyleyen Akşit, "Şimdi öyle kimseler var ki, okumuş, yazmış, aklına güvenir, ağzı laf yapıyor, koltuklara oturacaklar, 'Kur'an-ı Kerim bize yeter, sünnet önemli değil' diyorlar. Bunlardan bir kısmı televizyonlarda da konuşuyorlar, sözde ilahiyat profesörleri. Kimisi diyor ki 'hadisler Peygamber'den (sav) 200-300 sene sonra yazılmış', kimisi de 'Kur'an-ı Kerim'de her şey ver, her şey apaçık, ne gerek var hadise' diyor. Böyle diyenler de var. Bunlar sakat düşüncelerdir. Hadisler olmazsa Kur'an-ı Kerim'i anlayamayız." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar- Mehmet Demir- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir