• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Kudüs çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Kudüs'ün statüsüne ilişkin kararına sert tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, yayımladığı açıklamayla tüm Müslümanları tepkilerini güçlü bir şekilde göstermeye çağırdı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaklaşık bir asırdır Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın esareti, nice acılara ve katliamlara tanıklık etti. 1947'de başlayan işgal sürecinde Siyonistler, başta ABD olmak üzere Batı'nın da desteğiyle büyük katliamlar işledi. Müslümanlar için mukaddes olan Mescid-i Aksa'nın yıkımı için altı oyuldu, ezanlar susturuldu ve avlusunda nice canlar şehid edildi.

Maalesef bugüne kadar İslam ümmeti, yaşanan büyük zulme karşı güçlü bir duruş gösteremedi. Bu sessizlik ve zillet hali her geçen gün Siyonist işgalcilerin ve onun destekçilerinin daha büyük bir cesaret ve pervasızlıkla işgali büyütmelerinin yolunu açtı. Ümmetin zelil yöneticileri kendi koltuk ve saltanatlarını koruma telaşına düşüp ümmetin onurunu ve izzetini göz ardı ettiler. Zalimlere uşaklık edip, ümmet mazlum evlatlarıyla ile uğraştılar. Fitneye teşne olup, zalimin kölesi ve kuklası oldular. 

İslam coğrafyasının dört bir yanında fitne ve fesat tohumları ekip ümmeti birbirine kırdıran, katlettiren ve ümmetin tüm kaynaklarını sömüren büyük şeytan Amerika, en nihayetinde Kudüs'ü tamamen işgal etmenin adımını da atmış oldu. ABD Başkanı Donald Trump imzasıyla atılan adım, hakikatte Siyonizme hiçbir şey kazandırmayacaktır.

Ebetteki sömürgeci ABD'nin atmış olduğu bu adımın İslam milleti için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Bizler Filistin topraklarında, mukaddes belde Kudüs'te işgalci olan Siyonistlerin varlığını meşru görmüyoruz. Harami bir topluluk olan Siyonistlerin arkasında duranların aldıkları kararları da meşru görmüyoruz. Uluslararası kamuoyunun gündemine getirilen konu, işgali muhkemleştirecek söylem ve adımları kabul edilemez buluyoruz. 

Haçlı-Siyonist ittifakının bu son adımı, sadece Kudüs için değil, ümmet için de var olma ya da yok olma sınavı olduğunu vurgulamak istiyoruz. Ümmetin bu karara karşı duruşu ve tavrı gelecek için belirleyici olacaktır.

Bu nedenle başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere tüm Müslümanları mübarek belde Kudüs'ü, mukaddes Mescid-i Aksa'yı sahiplenmeye, ABD ve Siyonist işgalcilere karşı durmaya çağırıyoruz.

Halkımızı, farklı merkezlerdeki tüm şubelerimizin tertipleyeceği gösterilere güçlü bir destek vermeye, dünya emperyalizmine, Kudüs'ün sahipsiz olmadığını haykırmaya çağırıyoruz. Gür çıkacak sesimizin dahi müstekbirlerin saraylarını sallayacağını bilmeli, meydanları doldurmalıyız. Gayretullah'a dokunacak sessizlikten ve zillet halinden sıyrılmalıyız." (İLKHA)    

Bu haberler de ilginizi çekebilir