• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
"Toplum İslam ile idare edilmezse adaletten değil, zulümden söz edilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Midyat İlçe Teşkilatı tarafından, üyelerine yönelik düzenlenen "Moral ve Motivasyon" konulu seminerde konuşan HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, partilerinin asıl dayanağının İslam olduğunu belirterek, "Parti olarak her alanda var olacağız." ifadelerini kullandı.

Kocatepe Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen program okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

HÜDA PAR üyelerinin katıldığı programda bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, topluma karşı sorumlulukları olduğunu belirterek,  üyelerinin her zaman moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiğini ifade etti.

"İslam düşmanları hiçbir zaman boş durmamıştır"

Daha sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen HÜDA PAR Eğitim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, günümüzde ve tarihte İslam düşmanlarının her yola başvurarak Müslümanlara zarar verme gayreti içerisinde olduklarını ve çoğu zamanda büyük zararlar verdiğini söyledi.

Doyar, "Görüyoruz ki içinde yaşadığımız zaman diliminde ve geçmiş dönemde de İslam düşmanları boş durmamıştır. İnsanları İslam'dan uzaklaştırmak için her türlü yola başvurarak çok çirkin projeler, suni gündemler ve problemler ortaya çıkarmış, bu gündemler üzerinden Müslümanları birbirlerinden ayırmış, parçalara bölmüş ve maalesef birçoğunu dinlerinden dahi uzaklaştırmışlardır. Özellikle de bazı alanlarda İslam'ın sanki hiç yerinin olmadığı, Müslümanların kesinlikle bu alanlara girmemesi gerektiğini bizim kafalarımıza, düşüncelerimize yerleştirmişlerdir. Bu alanlardan bir tanesi siyasettir. Bu konuda maalesef büyük ölçüde de Müslümanları kandırabilmişlerdir." dedi

"İslam, attığın her adıma müdahale eden bir dindir, boşluk kabul etmez"

Müslümanların siyasetle ilgilenmesinin artık yadırganır bir hale geldiğini ifade eden Doyar, Müslüman'ın siyasette yer almasının günah olarak telakki edilmesinin büyük bir haksızlık olduğunu ve kimsenin buna hakkı olmadığını söyledi.

Doyar, "Hâlbuki dinimiz imtihanımız gereği hiçbir alanda Müslümanlara boşluk bırakmamıştır. Ama bugün siyasete bakıyoruz; siyaset toplumu idare etme sanatı iken ve bir araç olması gerekirken, bunun çok ötesine geçilmiş ve amaç haline gelmiştir. Ama bize diyorlar ki siz bu aracı elinize almayın. Siz toplumu idare etmemelisiniz. Bunun sebebi nedir? Diyorlar ki; toplum İslam ile idare edilmemeli ya da Müslümanlar İslam'dan uzaklaşmalı. İslam, attığın her adıma müdahale eden bir dindir, boşluk kabul etmez. Çünkü beşeri bir din değil ilahi bir dindir. Rabbimiz bizi yaratmış ve din bizi bu hayatta terbiye ediyor. İslam hayatımızın her anına müdahale ediyor. Rabbimiz bizden buna uymamızı istiyor." ifadelerini kullandı.  

İslam düşmanlarının hayatın birçok alanını Müslümanlar için adeta yasakladığına dikkat çeken Doyar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu alana giremezsiniz diyorlar. Peki, niye bunu yapıyorlar? Çünkü biliyorlar ki; Müslümanlar dinlerini yaşadıkları zaman Rablerinden başka hiç kimseye kul, köle olmayacak, boyun eğmeyeceklerdir. Gerçek hürriyetlerine kavuşurlar. Rablerine itaat ederler. İslam'ın adaletini kendi aralarında ve toplum içerisinde tesis ederler. O zaman İslam düşmanlarına hiçbir pay kalmaz. Müslümanları kontrol etmek, onları sömürmek ve gütmek fırsatını bulamazlar. Bundan dolayıdır ki, Müslümanların bu alandan kesinlikle uzak kalmasını isterler."

"Eğer toplum İslam ile idare edilmezse adaletten değil, zulümden söz edilir"

HÜDA PAR olarak Müslümanların yararına olan her alanda var olmalarının kaçınılmaz olduğunu ve bunun içinde gayret içerisinde olacaklarının altını çizen Doyar, konuşmasına devamla; "Toplum eğer İslam ile idare edilmezse adaletten söz edilemez. O zaman topluma zulüm hâkim olur, rüşvet, hırsızlık, iftira ve adam kayırmaktan söz edilir. Bu sebepledir ki; Müslümanlar kesinlikle hayatlarında hiçbir boşluk bırakmadan İslam'ı öğrenmeli, yaşamalı ve bunu hayatlarında tatbik etme gayreti içerisinde olabilmelidirler. Bunun için de en önemli alan siyaset alanıdır. HÜDA PAR olarak bu alanda da var olmak, Müslümanların sesi olabilmek, onların hissiyatına ve duygularına tercüman olabilmek ve aynı zamanda bu alandaki görevlerimizi yerine getirmek için siyaset sahnesinde de var olmayı uygun gördük. Bu alanda ciddi görevlerimizin olduğunun bilincinde olarak hareket ediyoruz. İnanıyoruz ki, bu alanda çok önemli çalışmalarımız olacaktır. Rabbimden dileğim; bizi bu konuda muvaffak etmesidir." dedi.

Program okunan dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir