• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Peygambere Sevgi O`nun Sünnetine Sarılmakla Olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Veren-El Derneği tarafından Erciş`te organize edilen Kutlu Doğum etkinliği Yeşil Erciş Düğün Salonunda gerçekleşti. Erciş Müftüsü Abdulhamit Övünç ve Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu`nun yanı sıra Ercişlilerin yoğun katılım gösterdiği program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Daha sonra kürsüye çıkan programın konuşmacısı Abdulvahap Bedir, peygamberimizin hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, peygamberin adının anılmasıyla tüm duaların Allah tarafından kabul edildiğini belirterek, "Bunun örneklerini Asr-ı saadet döneminde görmek mümkündür. Tek oğlu vefat eden yaşlı kadın sahabenin, oğlu üzerinde Hz. Muhammed`in (sav) ismini anarak dua etmesiyle oğlunun tekrar dirilmesi. Peygamberin ismi üzerine dilsiz olan, kör olan çocuklara şifa gelmesi. Bunu gibi birçok mucize bizlere peygamberin nasıl bir insan olduğunu açık bir şekilde gösteriyor" dedi.

 

Uhud günü peygamberin müşriklere beddua etmediğini hatırlatan Bedir Hoca, "Ben rahmet peygamberi olarak gönderildim. Ben lanet okuyayım diye gönderilmedim. Onlar beni bilmiyorlar. Evet onlar peygamberi bilmiyorlardı. Ve peygamber onlara hidayet üzerine dua ediyordu. Allah resulü merhamet peygamberiydi rahmet peygamber idi. Çocuklara karşı dahi çok şefkatli olan peygamber bir çocuk ağladığı vakit O`da o çocukla beraber ağlardı. Ve Ebu Hureyre bir hadisin de `Peygamber bir vakit namazını kısa kesti. Nedeni sorulduğunda çocuk iniltisi geliyor diyerek namazımı kısa kestim` buyuruyor" diye belirtti.

 

Neden Peygamberi Her şeyden Daha Çok Sevmeliyiz


Peygamberi her şeyden daha çok sevmemiz gerektiğini ifade eden Bedir Hoca, "Bunun nedenlerini araştırmamız lazım. Neden peygamberi anamdan babamdan daha çok sevmeliyim, neden peygamberi evladımdan daha çok sevmeliyim, neden malımdan canımdan daha çok sevmeliyim. Evet bunun nedenleri var. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz. Eğer o olmasaydı kainat olmayacaktı. Eğer o olmasaydı cennet olmayacaktı. Anamızın babamızın ve sevdiklerimizin bizleri terk edeceği mahşer aleminde peygamberin kendi çocuklarını değil ümmetim ümmetim dedikleri bizleri terk etmeyeceği için sevmeliyiz. Evet sevmeliyiz çünkü peygamber bizim imanımızdır. Onun için O`nu her şeyimizden çok sevmeliyiz" diye konuştu.

 

Peygambere sevginin onun sünnetine ittiba ile olacağını dile getiren Bedir hoca, "Allah, Resulünün sünnetine sarılanlara 4 hasleti verir. Kişinin sevgisini tüm insanların kalplerine yerleştirir. Heybetini kafirlerin kalbine korku olarak koyar. Allah ona dinde güvenirlik verir. Allah peygambere sevgi besleyenlere rızıkta genişlik verir" dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından Dursun Ali Erzincanlı`nın 40 yaşındasın şiirinin okunması ile programa son verildi.
 

Burhan Teke - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir