• DOLAR 32.532
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2440.426
  • ...
Dava`nın Açılmaması Bizi Utandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / İstanbul

israil’in 31 Mayıs’ta Gazze Şeridi’ne insani yardım götüren gemilere saldırmasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Ancak 9 kişinin siyonist İsrail tarafından şehid edildiği saldırı ile ilgili Türkiye’de yürütülen soruşturma hala tamamlanamadı ve saldırının sorumluları hakkında yakalama kararı çıkarılamadı. Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği bu gün şehid yakınlarının da katılımıyla davanın neden açılmadığı ile ilgili Sultanahmet Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Marmara Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, basın açıklamasından önce yaptığı açıklamada “Türkiye’de bu davanın hala açılmaması bizi özüyor. Davanın neden geciktirildiğini anlamıyoruz” dedi. Basın açıklaması esnasında “Bekle israil Mavi Marmara Geliyor, Katil İsrail Hesap Verecek”  sloganları atıldı.

TÜRKİYE’DE SORUŞTURMA AĞIRDAN ALINIYOR

Marmara Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz’ın yaptığı açıklamanın ardından Avukat Cihat Gökdemir basın açıklamasını okudu. Gökdemir yaptığı açıklamada, “31 Mayıs 2010 gecesi 37 farklı ülkeden bir araya gelen insan hakları aktivistlerini taşıyan “Mavi Marmara” gemisi ile birlikte 6 ayrı gemiden oluşan filoya israil askerleri uluslararası sularda savunmasız ve silahsız insanlara ateş açarak saldırmışlardır. israil’in yapmış olduğu hukuka aykırı fiiller nedeniyle Mavi Marmara yolcuları henüz Türkiye’ye gelmeden yolcu yakınları İstanbul Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunmuşlardır. Buna rağmen Türkiye’de hala bir soruşturma başlatılmamıştır.” Dedi.

DAVA AÇILMADIĞI İÇİN UTANIYORUZ

Uluslararası sularda saldırıya uğrayan yardım filosunun “Mavi Marmara” ve diğer gemilerinde yaşanılan, hukuksuzluklara ve derin insan hakları ihlallerine rağmen, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının yürütmekte olduğu soruşturma aradan geçen bir seneye rağmen henüz yakalama kararı verilmemiştir” diyen Gökdermir,  “Oysa bu saldırının faillerinin biran önce yargı önüne çıkarılmaları gerekmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında her ortamda Mavi Marmara soruşturmasının Türkiye’deki süreci ve hangi aşamada olduğu sorulmakta, “henüz dava dahi açılmadığı”nı söyleme utancını tüm Türkiye vatandaşları yaşamaktadır. Mavi Marmara soruşturmasının ilerlemesi için Adalet Bakanlığından talep ettiğimiz randevulara cevap dahi verilmemesi kuşkularımızı derinleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

SORUMLULAR HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMALIDIR

 İnsanlık dışı müdahale ile insanların ölümlerine ve yaralanmalarına neden olan, başkaca birçok hukuka aykırılığı da içeren Mavi Marmara saldırısının sorumluları hakkında biran evvel soruşturma aşaması tamamlanması gerektiğini ifade eden Gökdemir, “ Sorumlular hakkında yakalama kararı çıkarılmalıdır. Tüm şehit yakınlarının, Filo yaralı ve diğer katılımcılarının tüm ilgili ve sorumlulardan beklentisi budur” ifadelerini kullandı.  

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir