• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Malatya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Sabah saatlerinde Batı Karadeniz, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların sebep olacağı olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı!

Yağışların; Bolu çevreleri ile Giresun ve Ordu'nun iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak zamanla güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı, çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak zamanla Isparta çevreleri ile iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde kıyılarda kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; öğle saatlerinden itibaren Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli sağanak, Ordu ve Giresun'un iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 19°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 6°C

Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 12°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı 5°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7°C

Trabzon: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 13°C

Zonguldak: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatleirnde karla karışık yağmurlu 8°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir