• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şer ittifaklara karşı iyilikte güç birliği şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enes Çetin/İstanbul

Yetimler Vakfı, HÜDA PAR Pendik Kadın Kollarının desteğiyle İstanbul Pendik`te Arakanlı mazlumlar yararına bir kahvaltı programı tertip etti. Gelirlerinin tamamını Arakan`da mağdur edilen insanlara gönderileceği bildirilen kahvaltı programına yüzlerce davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Arakan`da yaşanan zulme dikkat çekti. Yapıcıoğlu, “Arakanlı kardeşlerimiz uzun bir süredir çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Yerlerinden yurtlarından çıkarılıyorlar, katlediliyorlar. Dünyalık adına var olan birkaç parçalık eşyalarına el konuluyor. Yanlarına bir yiyecek bile alamadan kendi memleketlerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Ve daha nice zorluklar yaşıyorlar. Dünyanın başka yerlerinde zulüm altında olan başka kardeşlerimiz de var. Ama Arakan`da yaşanan zulüm belki de son yüzyılda eşi benzeri görülmemiş cinstendir. Maalesef onlara şuan için çok fazla yardım edemiyoruz. Kendi yurtlarında özgürce yaşamaları için temini için bir şey yapamıyoruz.” dedi.

“MAZLUMLARA YARDIM GÖNDERMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 

Mazlum ve mağdurlara yardım etmeye devam edeceklerini aktaran Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Burada düzenlenen kahvaltıda her birimizin yaptığı katkı belki de orda on yetimi birkaç öğün de olsa doyurur. Gerçekten oradaki halkın ihtiyacı çok fazla ve açlık çekiyorlar. Onun için bu programı tertip edenlerden Allah razı olsun diyorum. Rabbimiz Kitabı Keriminde buyuruyor ki ‘Dini yalanlayanı gördün mü? Onlar yoksulu doyurmaya ön ayak olmazlar` diyor. Küçücük bir yardım bile çok değerlidir. Küçük de olsa elimizden gelen yardımı dünyanın dört yanındaki mazlumlara yardım göndermeye devam edeceğiz.”

“KÖTÜLER ARALARINDA BİR İTTİFAK KURMUŞLAR”

Son olarak kötülük yapanların aralarında ittifak kurduklarına vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Zalimler zulümlerini artırmak için birbirlerine yardımcı oluyorlar. Tabiri caizse kötüler aralarında bir ittifak kurmuşlar. Zalimler dünyayı parsellere bölmüşler ve her birisi başka bir bölgede mazlumları zulüm altında inim inim inletiyorlar. Kurtuluşun yolu; iyilerin, iyilik gayesi olan insanların da güçlerini birleştirmesidir. Adaletin yeryüzüne hakim olmasını isteyenlerin birbiriyle dayanışma içinde olması gerekiyor. Bu yapılmadığı takdirde yeryüzü fitne ve fesat dolmaya devam edecektir. Bugün burada atılan küçük adım inşallah kardeşlik elini uzatmanın, mazlumlarla dayanışmanın bir numunesidir. Bu kahvaltı programını tertip edenlere hepinizin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Katılım gösteren ve destek verenlerden de Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir