• DOLAR 32.262
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2396.087
  • ...
Dicle Bilgi ve Erdem Platformu Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi öğrencileri tarafından Dicle Bilgi ve Erdem Öğrenci Platformu kuruldu. Platformun açılış programı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda saat 14.00'te başlayan açılış programına çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Program Halepçe ve Çanakkale şehitleri ile trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İlahiyat Fakültesi öğrencisi Öznur Gök'ün ruhuna okunan Fatiha ile başladı.

 

Program Dicle Bilgi ve Erdem Öğrenci Platformu M. Emin Pınar adlı öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

Dicle Bilgi ve Erdem Öğrenci Platformu Başkan Yardımcısı Nevvab Temel programda Kürtçe meal çalışmasını okudu.

 

Programda Fatih Bıyık adlı öğrenci ney eşliğinde 'Dün Gece' adlı ilahiyi seslendirdi.

 

Dicle Bilgi ve Erdem Öğrenci Platformu Başkanı Necmettin Erek, yaptığı konuşmasında öğrencilerinin sesine tercüman olmak istediklerini kaydederek, kurdukları platform ile birlikte tüm öğrencilerin ortak sesi olduklarını belirtti.

 

Başkan Erek, platformun yapı ve gruplara karşı önyargılardan arınma prensibine sahip olduğunu belirterek, "Böyle bir oluşumu özlemle bekliyorduk. Kulüpler kendilerince bazı etkinlikler gerçekleştiriyorlardı; fakat birinin diğerini desteklediği ortak noktalar bulunmamaktaydı. Arkadaşlar olarak biz de herkesi kucaklayabilecek, bütünleştirici bir platformun kurulmasını elzem gördük. Ve nihayetinde böyle bir platformu sizin de desteklerinizle kurmuş olduk. Bu platforma gönül vermek isteyen herkes platformun çalışmalarına dâhil olabilir. Görüş ve eleştirilerde bulanabilir" şeklinde konuştu.

 

Platform olarak yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Erek, "Platform çalışmalarımız içerisinde Belirli bir kurum önderliğinde ve rehber hocalarımızın katkılarıyla okuma grupları yer alacak. Bu sayede mezun olan öğrenciler büyük bir donanıma sahip olabilecek. Bununlar beraber belirli aralıklarla periyodik olarak duvar panosu oluşturacağız. Bu panomuzun içeriğinde, öğrenci arkadaşlarımızın bilimsel makaleleri ve gündemi ele alan diğer yazıları yer alacaktır. Sanatsal grupları inşa edeceğiz inşallah. Bunların içerisinde tiyatro ve müzik grupları gibi gruplar yer alacak. Çeşitli konferanslar ve etkinlikler tertip edeceğiz. Edebiyat, makale ve karikatür panoları oluşturmayı hedefliyoruz. Buna benzer birçok projeyi inşallah faaliyete sokacağız. Tabi eleştiri ve talepler karşısında faaliyetlerimizin alanı genişleyebilir" ifadelerini kullandı. (Veysi Çetik, Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir