• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Binaların Güçlendirme Çalışmaları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bölgede havaların düzelmeye başlamasıyla kent genelinde devam eden tadilat çalışmalarının yanı sıra güçlendirme yapılacak binalarda da çalışmalar başladı.

 

 

Ordu Caddesi üzerinde bulunan dört katlı bir binada güçlendirme çalışmalarına başlayan inşaat ustası, yapılan çalışmaları anlattı.

 

Gerekli analizler için gönderilen karot örneklerinin analizlerinin ardından gelen sonuçlara göre güçlendirme çalışmalarını yaptıklarını söyleyen inşaat ustası Bayram Kanmış sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki çalışmalarımız Müteahhit gözetiminde yapılmaktadır. Daha önce Ankara'ya gönderdiğimiz karot örneklerinin gerekli analizlerden sonra bize gönderilmesiyle binanın ihtiyacına göre az hasarlı ise tadilat çalışması, orta hasarlı ise perde duvarda ya da gerekli yerlerde kolonları güçlendirme adına kolunlar çelikle sarıp tavana kadar çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Ayrıca kentte yüzlerce orta hasarlı bina olduğunu söylenen İnşaat ustası, "Orta hasarlı yüzlerce bina şu an soru işareti olarak duruyor. Fakat bizler tedbir için az hasarlı ve orta hasarlı binalarda çalışıyoruz. Buraya az hasar bile verilmiş olsaydı, biz yine de binanın ihtiyacına göre ya tadilat yapacak ya da güçlendirme yapacaktık" dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir