• DOLAR 32.834
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2450.706
  • ...
Doğubayazıt`ta Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğubayazıt'a bulunan Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Mevlid-i Nebi etkinliğine, okul idaresi ve öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda öğrencide katıldı.

Sunuculuğunu İlayda Özer'in yaptığı program, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Faruk Çelik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan okulun Edebiyat Öğretmeni Mehmet Yoldaş, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz Muhammed'in doğum yıl dönümünün tüm insanlığa barış huzur mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum. Peygamberimiz Hz Muhammed insanlar içinde en seçilmiş insanlara karşı çok şefkatli ve merhametliydi. Bundan tam 1446 yıl önce insanlık cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. 23 yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye döneminin karanlık günlerinde karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrı güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz." dedi.

Programın devamında okul öğrencileri tarafından hazırlanan ''Hz Peygamberi Anlatan Yabancı Filozoflar' temalı slâyt izlendi.

Programda okul öğrencilerinden Zerda Filiz, "Seccadem Kumlardı" adlı şiirini, Edanur Salman "Sen Yoktun" adlı şiirini, Rabia Ciyanaklı ise "40 Yaşındasın" adlı şiiri okurken duygusal anların yaşandığı gözlemlendi.

Program okul öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği ilahiler ile devam ederken coşkulu anlar yaşandı. Okul öğrencilerinden Ercan İlhan'ın okuduğu "Merhaba Yar" adlı şiiriyle program son buldu.( Mutlu Zeren-İLKHA
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir