• DOLAR 32.259
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2411.241
  • ...
Adıyaman esnafı: Eski şire pazarı ıslah edilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da eski Kâhta Caddesi üzerinde bulunan daha önceleri şire pazarı kullanılan dükkanların boş bırakılması ve bakımsızlığından şikayetçi olan çevre esnafı, yetkililerden iş yerlerinin ıslah edilip tekrar kiraya verilmesini istediler.

Daha önce şire pazarı olarak kullanılan alanın çevredeki vatandaşlara fayda sağladığını söyleyen esnaf, bu iş yerlerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Boş kalan iş yerlerinin yetkililer tarafından değerlendirilmemesi ve ilgisizlik ile harabeye döndüğünü belirten Kadir Deniz, bu alanın çevredeki vatandaşlar için canlı tutulması gerektiğini söyledi.

Deniz, şöyle konuştu: "Ben 8 senedir buranın esnafıyım. Burada şire pazarı varken millet gelip, geliyordu, buradan ekmek yiyiyorduk. Yetkililere ve Sayın Başkanımıza sesleniyorum. Burayı bir şeye benzetsinler, mahalle biraz canlansın. Burası başıboş kalmış, camları kırıyorlar. Araç sürücüleri arabalarını buralara park ediyor. Dükkanımızın önü kapandığı için iş yapamıyoruz. Bütün yetkililere sesleniyorum bunu duysunlar buraya Bahçelievler eski şire pazarına bir şeyler yaptırsınlar. Bizlerde çoluk çocuğumuza bir parça ekmek götürebilelim."

Boş dükkânların değerlendirilmemesi nedeniyle madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini söyleyen Deniz, "Ne gerekiyorsa yapsınlar; kiramız, hakkımız neyse biz ödemek istiyoruz. Mesela bu dükkânların hepsi boş, neden boş kalsın? Burasıda bir maddi gelir kaynağıydı. Belediyemize ve halkımıza bir yardımdır. Baliciler, bağımlılar gelip gece burada barınıyorlar. Buradan bir bayan geçemiyor. Sayın belediye başkanımızdan buranın ıslah edilmesini istiyoruz." dedi.

Yıllardır aynı yerde esnaflık yaptığını söyleyen Yusuf Demirpolat da "Belediye burayı kiraya verse çok güzel olur. Mahalle de canlanır. Millet için de iyi olur. Belediyenin burada bir şeyler yapması gerekiyor. Dükkanlar hep boşta değerlendirilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Çevre esnafından Mehmet Avcı ise daha öncede bu durumu dile getirdiklerini ancak isteklerini karşılıksız kaldığını ileri sürerek, "Buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Kendinizde bir araştırın bakın buralar harabeye dönmüş. Burası şehir merkezinin göbeğinde böyle olmaması lazım. Yazık günahtır. Burası ya tamamıyla yıkılsın ya da bir şey yapılsın. Esnaf mağdur durumdadır. Burası balici, tinercilerin mekanı haline gelmiş, camları kırmışlar. Allah rızası için tekrardan söylüyorum burası için bir çözüm bulsunlar. ifadelerini kullandı. (İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir