• DOLAR 32.258
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2465.105
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı`ndan kömür yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her ay düzenli olarak yaptığı yardımlarla fakir ve muhtaçları sevindirmeye devam eden Gaziantep Umut Kervanı, aralarında yetim ailelerin de bulunduğu fakir ve muhtaç ailelere 21 ton kömür yardımında bulunarak yoksul ailelerin yüzlerini güldürdü.

Yaptıkları kömür yardımıyla ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Gaziantep Umut Kervanı yetkililerinden Nihat Bakşi, kış mevsiminin gelmesiyle kışlık yakacaklarını karşılayamayan yoksul ailelere toplam 21 ton kömür yardımında bulunduklarını söyledi.

Yoksul ailelere sıcak bir ortam oluşturmak için gereken ihtiyaçların giderilmesi bir çaba harcadıklarını söyleyen Bakşi, kışlık yakacak ihtiyacı olan fakir ve muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kış mevsimi öncesi yaptıkları "Gelin fakirlere bir sıcak yuva da biz kuralım" çağrılarının kısmen de olsa karşılık bulduğunu ve yardımlarının devamı için de hayırseverlerin desteğinin devamını beklediklerini belirtti.

Kendilerine bu konuda yardımda bulunan bütün hayırseverlere teşekkür eden Bakşi, "Biz daha önce hayırseverlere bir çağrıda bulunmuştuk. Kış ayı başladı, havalar iyice soğudu. Fakir ve muhtaç ailelerin odun ve kömür ihtiyaçları vardı. Bu konuda hayırseverlere bir çağrımız olmuştu. Allah'a şükürler olsun bu çağrımız karşılık buldu." dedi.

Hayırseverler aracılığıyla fakir ve muhtaç ailelere kömür yardımında bulundukları bilgisini veren Bakşi, "Ortalama 40 aileye kömür yardımı yapıyoruz. Tabi ki kömürümüz yetersiz olduğundan dolayı ailelere 10-15 torba şeklinde paylaşarak dağıtıyoruz. Allah razı olsun, bir hayırseverimiz bize 21 ton civarında kömür yardımında bulundu. Biz de ona aracılık yapıyoruz. Bize verdiği bu kömürleri yardım komisyonlarımızın daha önce tespit ettiği ailelerin evlerine dağıtıyoruz. 'Gelin fakirlere bir sıcak yuva da biz kuralım' çağrısı olmuştu. Bu çağrımız da karşılık buldu. İnşallah bu yardımların devamı gelir ve daha fazla aileye yardımda bulunuruz. Gerçekten bizde kayıtlı olan fakir ve muhtaç aile sayısı çok fazladır. Kış gününde onları mağdur etmemek adına çalışmamız ve çağrımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakşi, "Gerçekten kışın soğuk evlerde kalmak zor. Yardım ettiğimiz bu ailelerden kimisi battaniyelerin altında kışı geçiriyor. Yardım esnasında bu fakir ailelerin gözlerindeki sevinci gerçekten görmek gerekir. Ailelerin gözlerinde bir sevinç var. Özellikle çocukların sevinci ise bambaşkadır. Çünkü bu vesileyle bu kışı bir sıcak ortamda geçirecekler. Onların bu sevinci bizi de çok sevindiriyor. Bu konuda hayırseverlerimiz de sevinsinler. Çünkü onların verdikleri bu yardımlarla bu aileler seviniyor. Onlar da bu sevince ortak oluyor." şeklinde konuştu.

Düzenli olarak yardım yaptıkları ailelerin yakacak sıkıntısı yaşadıklarını gördüklerini belirten Bakşi, bu konuda hayırseverlerden kışlık yakacak malzemesi için yardım talep ettiklerini ve hayırseverlerden de aldıkları bağışlarla yakacak ihtiyacı olan yoksul ailelere yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir