• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Öğretmenler Günü`nde darp edilen öğretmen ağır yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bir öğrencisinin babası ve yakınları tarafından darp edildiği iddia edilen sınıf öğretmeni, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Olay, Şehitkamil ilçesinin Gazikent Atakent Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Solmaz Güzel İlkokulunda görevli öğretmen Hasan Koç (35), okumayı öğrenen öğrencisini tebrik ederek yanağını sıktı. Bir süre sonra öğrencinin yanağı kızardı. Eve giden öğrencinin yanağındaki kızarıklığı fark eden annesi, oğluna ne olduğunu sordu. Öğrenci, öğretmenin yanağını sıktığını söyledi.

Kadının durumu anlattığı eşi öğretmen Koç'u arayarak, oğlu hakkında konuşmak için okulun yakınında bulunan kendisine ait oto yıkamacıya çağırdı. Koç, kendisi gibi öğretmen olan eşi Özlem Koç ile okul çıkışında velinin iş yerine gitti.

İş yerinde öğrencisinin babasıyla görüşen Koç, öğrenci velisi ve yanında bulunan 4 yakının saldırısına uğradı. Öğretmene iş yerindeki aletlerle vurduğu iddia edilen grup, Koç'un eşi Özlem Koç'u da yumrukladıkları ileri sürüldü.

Aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan öğretmen Koç, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede acil serviste tedavi altına alınan Koç'un boyun kemiğinin kırıldığı belirlendi. Koç, hayati tehlikesi nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı.

Öğretmen çiftin şikâyeti üzerine gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 5 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yaşanan olayı gözyaşları içinde gazetecilere anlatan Hasan Koç'un eşi Özlem Koç, eşinin öldüresiye dövüldüğünü belirterek, eşine saldıranlara tepki gösterdi.

Kendisinin de öğretmen olduğunu belirten Koç, "Öğretmenler gününde alacağım hediye bu olmaması gerekiyordu." diyerek şöyle konuştu:

"Eşimin sınıfındaki öğrenciler okumayı sökünce, sınıfta herkes çok mutlu olmuş. Eşim de öğrencisinin yanağından makas alarak mutluluğunu göstermiş. Çocuk beyaz tenli olduğu için yanağında iz kalmış. Çocuk aynı gün okulda oynarken yere düşünce ailesi eşimin darp ettiğini düşünmüş. Okul sonrasında eve giden öğrenciyi gören annesi yanağındaki kızarıklığı sorunca çocuk öğretmeninin yanağını sıktığını söylemiş. O da eşine durumu anlatarak, eşimin çocuğuna şiddet uyguladığını söylemiş. Okul çıkışında eşim benim yanıma geldi. Beraber eve giderken öğrencinin velisi arayarak okulun yanındaki kendisine ait iş yerine çocuğu hakkında konuşmak için çağırdı. Kendisi de zaten bizim komşumuz oluyor. Ben de eşimle birlikte gittik. Gittiğimiz gibi bir baktım ki beş kişi ellerinde İngiliz anahtarlarıyla bekliyor. Eşime 'gitmeyelim' dedim. Eşimde 'yanlış anlama varsa düzeltelim, benim bir suçum yok' dedi. Biz beraber gittik. Konuşmaya başladık. Eşimi zaten aralarına aldılar. Beni de kenara çıkardılar. Bir beş dakika bile konuşmadan 'öyle olmaz böyle olur' diyerek eşime saldırdılar. Eşim yere düştü. Bu defa tekmelediler. Ben de engel olmaya çalıştım. Bu sefer benim yakamdan tutup vurdu. Yanında kardeşi de vardı. Bana abla sen tutma seni de döver' dedi. Benim ve eşimin 'Öğretmenler Günü'nde alacağımız hediye bu olmaması gerekiyordu. Ben yetkililerden öğretmenlere yönelik bu tür şiddet olaylarına karşı tedbir almalarını istiyorum."

Öğretmen Hasan Koç'un annesi Ayşe Koç da oğlunu darp edenlerin cezalandırılmasını istedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir