• DOLAR 32.591
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2418.276
  • ...
Tütün üreticilerine polis müdahalesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Makaron veya yaprak sigara kâğıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören yasa tasarısını protesto eden Adıyamanlı tütün üreticilerine polis müdahale etti.

Şehrin belirli noktalarından toplanarak valiliğe yürümek isteyen tütüncülere polis müdahale etti. Göstericilere TOMA'lar tarafından tazyikli su sıkılarak ve biber gazı atılarak müdahale edildi. Müdahale sonrası arka sokaklara dağılan göstericiler protestoya devam ettiler.

Jandarma'nın da polise destek verdiği müdahalelerde onlarca gösterici gözaltına alındı.

Birçok iş yeri ve tabela zarar görürken, park halindeki araçlarda hasar oluştu.

Göstericiler sırasında kalabalık içinden 3 el ateş edildi. Fakat bu ateşin göstericiler tarafından mı yoksa polis tarafından mı açıldığına dair henüz bir öğrenilemedi.

Valilikten açıklama

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, izin alınmadığı belirtilerek, müdahale edildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yapılan bu eylemin, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, valilikten izin alınmadan yapıldığı, bu eylemin durdurulması noktasında güvenlik güçlerinin bütün ikazlarına rağmen, bazı provokatörlerin eylemi kendi amaçları doğrultusunda provoke ettiği, kentin ana yollarını trafiğe kapatarak, aynı zamanda kentin değişik noktalarında birleşerek, belirli gruplar halinde yasadışı sloganlar atıp valiliğe yürümeye çalıştıkları görülmüştür. Güvenlik güçlerinin yasadışı olan bu yürüyüşü sonlandırmaları için bütün iyi niyetli uyarı ve ikazlarına rağmen, kalabalık kitle içerisinde bulunan yüzleri maskeli bazı provokatörlerin güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırmaları üzerine bazı güvenlik güçleri yaralanmış, göstericilerin saldırgan tavırlarını sürdürmeleri üzerine müdahale edilmiştir." (Ferit Gölgül, Cemil Özdaş - İLKHA)


















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir