• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
SSPE Hastaları Ailelerinin Bitmeyen Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da SSPE virüsü hastalığına yakalanan iki çocuğun babası Yunus Tüzün çektikleri sıkıntıları ve yetkililerden beklentilerini dile getirdi. SSPE virüsü (Subakut Sklerozsan Panensefalit) hastalığına yakalanan çocuklarından Esma Tüzün (13) Batman`da özel bir hastanede 40 gün yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra dün hayata gözlerini yumdu.

 

Diğer çocuğunun akıbetinden endişelenen baba Yunus Tüzün "Esma 1 yaşında kızamık aşısı oldu. 4 yaşından sonra bu amansız hastalığa yakalandı. 6 ay içerisinde yatalak oldu. Yatalak olduktan sonra günden güne hastalığı ilerledi. Bu şekilde 9 yıl yatalak kaldı. Medical park hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 40 gün kaldıktan sonra dün sabah vakitlerinde vefat ettiğini." ifade etti.

 

Bir odada iki hasta yatağı bulunan evden biri boş kaldı diğeri ise takdiri ilahiyi bekliyor
Bir odada iki ayrı hasta yatağı bulunduran Yunus Tüzün`ün aynı hastalığa yakalanan diğer çocuğu Mikail Tüzün (10) ise yaşama tutunmaya çalışıyor. Yunus Tüzün, "Mikail, 4 yaşından sonra bu hastalığa yakalandı. Her iki çocuğumu da Batman, Diyarbakır, Adana ve Ankara`da tedavi edebilmek için elimizin altında bulunan maddi manevi tüm varlığımızı sarf ettik. Ancak şu an maddi olarak sıfıra indiklerini" söyledi.

 

Yunus Tüzün, doktorlar, bu hastalığın eksik doz veya bayat kızamık aşısından oluştuğunu söylediğini ancak bugüne kadar kendilerine ilaç raporundan başka hiçbir rapor verilmediğini kaydederek, "Eğer bu hastalık kızamık aşısından kaynaklanmış ise o dönemin hükümeti bundan sorumludur. Her ne kadar bu hastalık şimdiki hükümet döneminde olmamışsa da hükümetin bu duruma karşı duyarlı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

SSPE virüsü hastalığına yakalanan iki çocuğundan birini kaybeden Yunus Tüzün, yetkililerden bu amansız hastalığa yakalanan çocukların ailelerini görmezden gelmemelerini isteyerek, "Benim gördüğüm kadarıyla bu tür hastalığa yakalanan insanların genelinin maddi durumu iyi olmayan insanlardır. Bu hususta valilik duyarsız davranıyor. Bu amansız hastalık karşısında bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Tüm yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ben kendi çocuklarım için tek değil Batman`da bu hastalığa yakalanan diğer 35 çocuk için Çocuk nöroloji doktoru istedik hala bir cevap gelmedi." dedi.

M. Sait Çelik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir