• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BDP`li Grup Nuh Eğitim Der`e Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Yaptığı hayır faaliyetleriyle halkın yoğun teveccühünü kazanan Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği`ne (Nuh Eğitim-Der) bu gece 23.00 sıralarında kalabalık bir BDP`li grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

Saldırı esnasında dernek komşusu Dernek Kurucu üyesi Zekerye Tatar ile dernek gönüllüsü Mehmet Tatar saldırganlara engel olmaya çalışırken, aldıkları taş darbeleriyle yaralandılar.

 

Hastanedeki tedavilerinden sonra Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan Zekerya ve Mehmet Tatar, evlerine gönderildi.

 

Olayda yaralanan Zekerye Tatar, "Uyumuştum. Gece 11 sularında birden gümbürtü sesleri uyandık. Balkondan baktığımızda kalabalık bir grubun işyerlerimize, kapının önünde bulunan abimin otomobiline ve yan tarafımızdaki derneğimize taşlarla saldırdıklarını gördük. Hemen aşağı inip karşılık verdik. Bu arada abimde aşağı inmişti. Kalabalık grup bizden karşılık görünce kaçmaya başladı. Bu arada ben ve abim aldığımız taşlardan hafif yara aldık. Biz bu insanlara her hangi bir kötülük etmiş değiliz. Neden böyle davrandıklarına bir anlam veremiyoruz. Acaba, 16 Nisan günü Cumhuriyet Meydanında kutladığımız Nur Ahmed`in(sav) Kutlu Doğum Etkinliğinden rahatsız mı oldular? " dedi.

 

Olay yerine gelen polis, incelemede bulunurken, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

 

Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği 16 Nisan`da Şırnak Cumhuriyet Meydanı`nda, Kutlu Doğum ayı vesilesiyle binlerce kişinin katıldığı bir program düzenlemiş etkinlik halk tarafından büyük beğeni kazanmıştı. 

 

İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir